Χρήστες Myg
Επιχειρήσεις
Screamer
Επικοινωνήστε μαζί μας για όλες τις νέες εκδόσεις από οποιονδήποτε εκδοτικό οίκο επιθυμείτε | Επικοινωνήστε μαζί μας για όλα τα ξενόγλωσσα βιβλία | Μοναδικές εκπτώσεις και προνόμια με την εκπτωτική κάρτα από το βιβλιοπωλείο Χατζηδανιήλ!
Βιβλιοπωλείο-Χαρτικά
Τηλ:2251022891
email:tersival@otenet.gr
Δ/νση:Ερμού 19 Κεντρική αγορά
Ιστοσελίδα:Προβολή
Περιγραφή Επιχείρησης

 Βιβλιοπωλείο Χατζηδανιήλ

Σας καλωσορίζουμε στο Βιβλιοπωλείο Χατζηδανιήλ. Από το 1827 αποτελεί το πιο παλιό βιβλιοπωλείο της πόλης της Μυτιλήνης.

 

Στις κατηγορίες μας θα δείτε ενδεικτικά βιβλία εκδοτικών οίκων που διαθέτουμε στις κατηγορίες:

 

·         Λογοτεχνία,

 

·         Δοκίμιο,

 

·         Επιστήμες

 

·         Παιδική λογοτεχνία

 

·         Τοπικές εκδόσεις Λέσβου

 

Συγχρόνως, μπορείτε να βρείτε σχολικά βοηθήματα για όλες τις ηλικίες ,ξενόγλωσσα βοηθήματα ,λεξικά ξένων γλωσσών, καθώς και γραφική ύλη και αναλώσιμα που έχουμε στο βιβλιοπωλείο μας.

 

Για οποιεσδήποτε ανακοινώσεις μας, θα ενημερώνεστε στο MyGκαι για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να καλείτε στο 2251022891.

 

 

 

Το onlineshop δεν θα λειτουργήσει.

Φωτογραφίες Επιχείρησης
Google Maps
Ενδεικτικά Προϊόντα
Γιάννα από εκδόσεις Λιβάνη

 Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη

 

 

Πενήντα αποχρώσεις του γκρι από Τζέιμς Ε. Λ,εκδόσεις Παττάκη

Το βιβλίο για το οποίο μιλάει όλος ο πλανήτης 

 

Γιατί Πιστεύουμε του Νιούμπεργκ Άντριου,εκδόσεις Ωκεανίδα

Μία συναρπαστική άποψη σχετικά με την "πίστη"

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΝΙΤΣΕ των Ρόμπερτ K. Σόλομον, Καθλίν Μ. Χίγκινς, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Μία στοχευμένη άποψη για την φιλοσοφία του Νίτσε

EΠIΣTHMH Ή ΘEOΣ; του John Polkinghorne, εκδόσεις Τραυλός

Το αιώνιο ερώτημα
"Επιστήμη ή Θεός";

Ο εθνικισμός και η άνοδος της ακροδεξιάς της Άννας Φραγκουδάκη,εκδόσεις Αλεξάνδρεια

Μία άποψη για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία

Εκδόσεις Σαβάλλας

Σχολικό βοήθημα Άλγεβρας Β λυκείου Γενικής Παιδείας

Πλάτωνας, "Πρωταγόρας" του Κοκκίνη Κώστα, εκδόσεις ΕΟΣΚ
ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ(Εκπαιδευτικό πακέτο από MEDASSET, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο)

Environmental packet addressed to parents, children, teachers and refers to life in the Mediterranean

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ από την Παρασκευή Βασάλα

Μελετάμε το περιβάλλον και τον τόπο μας

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ του Χρίστου Δημόπουλου

Ένα βιβλίο για να μπορέσει το παιδί σας να μάθει την Αλφάβητο σαν ποίημα

Στυλό επαγγελματικό σε 4 χρώματα

Στυλο επαγγελματικό από την Faber castell 

Διαβήτης για σχεδίαση

Διαβήτης της εταιρίας

Ντοσιέ χάρτινο
Βιβλίο εσόδων-εξόδων
Φάκελος επαγγελματικός με φερμουάρ
Τα Αρχεία της Βατούσας (1733-1912) του Χρήστου Σταυράκογλου (Ίδρυμα Χρήστος και Μαρία Παπουτσή)
Λέσβος πατρίδα μου , του Αθανάση Στρατή
Ανεξερεύνητη Λέσβος της Τζέλη Χατζηδημητρίου
Ανεξερεύνητα Κύθηρα, Αντικύθηρα
Εκδόσεις Cambridge University Press Κατάλογος 2013
Εκδόσεις MACMILAN Κατάλογος 2013
Εκδόσεις OXFORD University Press Κατάλογος 2013
Εκδόσεις Pearson Κατάλογος 2013
Εκδόσεις Cle International Κατάλογος 2013
Εκδόσεις KLETT Κατάλογος
Εκδόσεις SGEL Κατάλογος 2013
Εκδόσεις Παττάκη (Διάφορα βιβλία Κινέζικων)
Εκδόσεις Perugia-Ζωγοπούλου (Διάφορα βιβλία Τουρκικών)
Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική
Paulo Coelho

Τι είναι όμως η γνώση;"

 "Δεν είναι η απόλυτη αλήθεια για τη ζωή και το θάνατο, αλλά αυτό που μας βοηθά να ζήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Δεν είναι η ευρυμάθεια που προσφέρουν τα βιβλία, η οποία χρησιμεύει για να τροφοδοτεί ατέρμονες συζητήσεις για όσα συνέβησαν ή θα συμβούν, αλλά η σοφία που υπάρχει στην καρδιά των καλοπροαίρετων ανδρών και γυναικών".

Η κάθοδος του Ορφέα - Χάρπερ Τομ

Αθήνα, 389 π.Χ.

Ο Αθηναίος Πλάτωνας, δέκα χρόνια μετά την εκτέλεση του Σωκράτη, εγκαταλείπει την Αθήνα με προορισμό την Κάτω Ιταλία αναζητώντας το φίλο του Αγάθωνα, που έκανε το ίδιο ταξίδι πριν από αυτόν με σκοπό να αποκτήσει ένα πολύτιμο σύγγραμμα αδιευκρίνιστου περιεχομένου.

Ο Αθηναίος φιλόσοφος θα ακολουθήσει τα ίχνη του φίλου του, όμως σε κάθε βήμα του νιώθει πιο μακριά από την αλήθεια. Από την Αυλή του τυράννου των Συρακουσών έως τη μύηση στα πυθαγόρεια μυστήρια, ο Πλάτωνας καλείται κάθε φορά να ξετυλίξει το νήμα μιας αναζήτησης στα πιο χθόνια βάθη της γνώσης, προσπαθώντας να βρει τον Αγάθωνα.

 

Δεν κατέγραψα ποτέ τις απαντήσεις στα σημαντικότερα μυστήρια, και ούτε σκοπεύω να το κάνω ποτέ… Αυτή θα είναι η απάντησή του όταν επιστρέψει στην Αθήνα από το ταξίδι του στην Ιταλία…

 

Σήμερα ο Τζόνα, μετά από σχεδόν δυόμισι χιλιάδες χρόνια, καλείται να ακολουθήσει την ίδια διαδρομή με τον Αθηναίο φιλόσοφο, αναζητώντας τη γυναίκα του Λίλι, αρχαιολόγο, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς κατά τη διάρκεια μιας ανασκαφής στη Νότια Ιταλία. Σύντομα ο Τζόνα πρόκειται να συνειδητοποιήσει ότι το ταξίδι που ανοίγεται μπροστά του για να ανακαλύψει τι συνέβη στη Λίλι είναι σκοτεινό, μυστηριώδες και σπαρμένο με θανάσιμους κινδύνους…

 

Δεν κατέγραψα ποτέ τις απαντήσεις στα σημαντικότερα μυστήρια, και ούτε σκοπεύω να το κάνω ποτέ… Αυτή θα είναι η απάντησή του όταν επιστρέψει στην Αθήνα από το ταξίδι του στην Ιταλία…

 

Είναι πρόθυμος να πληρώσει το υπέρτατο τίμημα για να τη βρει;

Χαρούκι Μουρακάμι, "Τις Μικρές ώρες "

Άνθρωποι της νύχτας, του περιθωρίου. Ένας τρομπονίστας τζαζ, η ιδιοκτήτρια ενός «ερωτικού» ξενοδοχείου, μια Κινέζα πόρνη που την έχει σπάσει στο ξύλο κάποιο στέλεχος εταιρείας. Δυο αδελφές, η Έρι, ένα μοντέλο που ο λήθαργός του ταυτίζεται με λήθη, και η Μάρι, μια φοιτήτρια που θα συναντήσει τον στοιχειωμένο θίασο τις μικρές ώρες. 
Οι δυο αδελφές και οι πλανόδιοι του μεσονυκτίου, παρά την άβυσσο που τους χωρίζει, συνδέονται με μυστικά και ανάγκες που θα αποδειχτούν ισχυρότερα από καθετί. Σύντομα καταλαβαίνουμε ότι η Έρι, βυθισμένη σε έναν αφύσικο ύπνο, είτε θα ξυπνήσει ξαναγεννημένη, είτε θα χαθεί. 
Το μυθιστόρημα αυτό του Μουρακάμι είναι μια αφήγηση που σε υπνωτίζει και, ταυτόχρονα, μια διαφορετική ανάγνωση. Ζητά την ισορροπία ανάμεσα στον εαυτό και τον Άλλο, ανάμεσα στην αυτοσυνείδηση και την αλληλοκατανόηση, τη σκέψη, τη συμπάθεια και την αγάπη. 
Το χιούμορ, η οξύνοια και η γνωστή διορατικότητα του μεγάλου Ιάπωνα συγγραφέα σμίγουν με μια πνευματικότητα σπάνια και με ένα λόγο διακριτικό περί ήθους, και δίνουν ακόμα ένα αριστούργημα, σύντομο, άκρως ιδιαίτερο και, ως συνήθως, απολαυστικο!!!

"Σεξ στην κουζίνα"

Η Σαρλότ, μια εντυπωσιακή εικοσιοχτάχρονη μελαχρινή, μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στη δουλειά της ως μακετίστριας, στο πάθος της για τη βιολογική κουζίνα και στο blog της μαγειρικής, που γνωρίζει τεράστια επιτυχία. Μοναδική σκιά στη ζωή της είναι η άτονη ερωτική της σχέση. Οι περιπέτειες των δύο κολλητών φιλενάδων της, της Μοργκάν και της Ντεμπορά, της εξάπτουν τη φαντασία και η Σαρλότ ονειρεύεται πιο πικάντικα παιχνίδια. Και ξαφνικά, από τη μια μέρα στην άλλη, η ζωή της ανατρέπεται. Χωρίζει με το φίλο της, στην επιχείρηση όπου δουλεύει αναλαμβάνει ένας νέος διευθυντής, απεχθής και ακαταμάχητος συγχρόνως, ενώ ένας μυστηριώδης θαυμαστής τής κάνει ανήθικες προτάσεις.

Αχαλίνωτες συζητήσεις, χιούμορ, μηχανορραφίες, παράνομα ραντεβού και καταπληκτικές ερωτικές σκηνές αποτελούν το μενού αυτού του μυθιστορήματος που θα σας κρατήσει ζωηρό το ενδιαφέρον ως την τελευταία σελίδα.

 

 

Καίτη Οικονόμου, Εκδόσεις Ψυχογιός "Η καρδιά θυμάται"
Ζουλφί Λιβανέλη, Εκδόσεις Παττάκη, "Σερενάτα"

Όλα ξεκινούν μια κρύα ημέρα του Φεβρουαρίου του 2001, όταν η Μάγια Ντουράν, τριάντα έξι ετών, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Πανεπιστημίου της Ιστανμπούλ, υποδέχεται στο αεροδρόμιο της πόλης τον γερμανικής καταγωγής Αμερικανό καθηγητή Μαξιμίλιαν Βάγκνερ, ετών ογδόντα επτά.

Εκτελώντας την επιθυμία του καθηγητή, ο οποίος δίδαξε στο ίδιο Πανεπιστήμιο τη δεκαετία του ’30, η Μάγια τον οδηγεί σε μια παραλιακή κωμόπολη έξω από την Κωνσταντινούπολη. Εκεί όπου το 1941 ένα καράβι γεμάτο Εβραίους βυθίστηκε από τους Ρώσους στα παγωμένα νερά της Μαύρης Θάλασσας... Εκεί που θα αρχίσει τώρα να ξετυλίγεται το νήμα μιας μοναδικής ιστορίας αγάπης στη δίνη μιας μεγάλης τραγωδίας της ιστορίας του 20ού αιώνα. Και η Μάγια θα γίνει για πρώτη φορά κοινωνός μυστικών που αφορούν την ίδια της την οικογένεια…«Η Σερενάτα είναι η στιβαρή μουσική της ζωής. Ξεκινά με μια έκκληση για αγάπη, εξελίσσεται σαν αισθαντική σονάτα και τελικά μαγεύει τον αναγνώστη σαν μια δυνατή συμφωνία...» Ταλάτ Χαλμάν«Ο Λιβανελί πλάθει μια ηρωίδα που μένει χαραγμένη στη μνήμη μας, ολοζώντανη, με όλη της την ομορφιά, τη θηλυκότητα, το κουράγιο, τους φόβους και την αποφασιστικότητά της απέναντι σ’ αυτό που της επιφυλάσσει η μοίρα...» Εφημ. Σαλόμ

Μοιραία Πράγα, Fillip Kerr

Πράγα, 1942
ΣE ENA ΣΠΙΤΙ ΓΕΜΑΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ

Ο Ράινχαρντ Χάιντριχ, η πιο σκοτεινή φυσιογνωμία των υψηλόβαθμων ναζί και νέος Προστάτης του Ράιχ στη Βοημία και στη Μοραβία, διατάζει τον Μπέρνι Γκούντερ να τον επισκεφθεί στην Πράγα και να περάσει ένα Σαββατοκύριακο κοντά του στην εξοχική του έπαυλη. Είναι μια «πρόσκληση» την οποία ο Μπέρνι ευχαρίστως θα απέφευγε, ειδικά από τη στιγμή που μαθαίνει ότι οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι είναι ανώτερα στελέχη των Ες Ες και της Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Όταν ανακαλύπτεται το πτώμα του Άλμπερτ Κούτνερ, λοχαγού των Ες Ες, σε ένα δωμάτιο κλειδωμένο από μέσα, ο Μπέρνι γίνεται το επίκεντρο της προσοχής καθώς αναλαμβάνει να διαλευκάνει αυτή τη μυστηριώδη υπόθεση.

Εφόσον αποτύχει, γνωρίζει καλά τι διακυβεύεται: όχι μόνο η δική του υπόληψη, αλλά και η υπόληψη ενός πανίσχυρου και εκδικητικού άντρα - του Ράινχαρντ Χάιντριχ.

«ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΟ.» - The Times
«ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΑΛΟΓΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΗΡΩΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΕΙΣ.» - Daily Mail
«O KERR ΕΙΝΑΙ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΠΛΑΘΕΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.» - Financial Times

 

από το συγγραφέα του μπεστ σέλερ Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Έτσι για χάρη σου της Ναταλίας Γερμανού

Ο Μάνος κοίταξε την κοπέλα που είχε μείνει μέσα στο αυτοκίνητο. Φαινόταν χαμένη στις σκέψεις της, κουκουλωμένη σε ένα χοντρό πορτοκαλί μπουφάν. Είχε σκιστά ελαφίσια μάτια και σκούρα, κοντοκουρεμένα μαλλιά. Την κοιτούσε σαν μαγνητισμένος, χωρίς κι αυτός να μπορεί να καταλάβει το γιατί. Δεν ήταν η ομορφιά της που τον έκανε έτσι, κάτι άλλο ήταν, κάτι που δεν μπορούσε να το εξηγήσει. Λες και την ήξερε από κάπου – αλλά όχι, αποκλείεται, θα το θυμόταν. Σαν να είχε λάβει το μήνυμα, σαν κάποιος να είχε φωνάξει σιωπηλά το όνομά της, η κοπέλα σήκωσε τα μάτια της προς το μέρος του. Τον κοίταξε. Ύψωσε ελαφρά τα φρύδια της κι ύστερα στράφηκε απότομα αλλού. Αλλά για λίγο. Σύντομα τα βλέμματά τους διασταυρώθηκαν ξανά. Τους χώριζε ένα πεζοδρόμιο και μια τζαμαρία, αλλά ήταν σαν να μην τους χώριζε τίποτα. Η Έλλη και ο Μάνος κοιτάχτηκαν για πρώτη φορά στη ζωή τους.
Θα μπορούσε να είναι μια κλασική ροζ ερωτική ιστορία. Αλλά δεν είναι. 
Πολύ απλά, γιατί αυτός ο έρωτας δεν έχει τέτοια απόχρωση· έχει το κόκκινο του πάθους και το μαύρο του μίσους. 
Για χάρη της Έλλης ο Μάνος θα κινδυνέψει πολύ, όπως κινδυνεύουμε πάντα όταν ερωτευόμαστε μέχρι θανάτου. Θα παλέψει με εχθρούς ορατούς και αόρατους, ακόμα και με την ίδια τη συνείδησή του. 
Και για χάρη του Μάνου, η Έλλη θα τινάξει την «τέλεια» ζωή της στον αέρα. Και θα αρχίσει πάλι απ’ το μηδέν. 
Κανονικά, μια τέτοια αγάπη αξίζει να σωθεί. 
Θα σωθεί; Μακάρι…

Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το Παράθυρο και εξαφανίστηκε
Μαύρη Αυγή του Θάνου Δραγούμη

Ελλάδα. Αυτοκτονίες πολιτών, συγκρούσεις στους δρόμους και πυρπολημένες τράπεζες. Ανεργία, εξαθλίωση και ουρές για συσσίτια. Την ίδια στιγμή: ένα υψηλόβαθμο στέλεχος μιας ελληνικής πολυεθνικής εταιρείας εκτελείται με 45άρι στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, μια επιφανής δικηγόρος offshore εταιρειών φουντάρει στη θάλασσα του Φαλήρου, ένας φασίστας κομματιάζεται μπροστά στα γραφεία της πολυεθνικής κι ένας επαναστάτης αριστεριστής θερίζεται μέσα στη γιάφκα του με πέντε διατρητικές σφαίρες.
Αστυνόμος Βερέμης, ο επονομαζόμενος "Μονόφθαλμος". Ντετέκτιβ Μαρόγλου, ιδιάζουσα περίπτωση. Δυο αντιφατικοί ήρωες στο μάτι ενός κυκλώνα από ύποπτες αυτοκτονίες, βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες εν ψυχρώ. 

 

Γύρω τους, ένας χορός από αδίστακτα αρπακτικά. Υπεράκτιες εταιρείες, κρυφές μίζες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Σέρβοι παρακρατικοί και Έλληνες πολιτικοί. Ψυχροί εκτελεστές, ακροαριστεροί τρομοκράτες και τραμπούκοι νεοναζιστές. 
Ελλάδα. 
Στη βιτρίνα, δημοκρατία. 
Στο βάθος, βόρβορος. 
Αίμα, πλιάτσικο και διαφθορά. 
ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΕΙΣ;

Το θέατρο του Σάμπαθ, του Phillip Roth

 

 

Ο άλλοτε σκανταλιάρης, εφευρετικός μαριονετίστας, Μίκι Σάμπαθ, στα εξήντα τέσσερά του, εξακολουθεί να είναι προκλητικά ανταγωνιστικός και αχαλίνωτα λάγνος. Αλλά μετά τον θάνατο της ερωμένης του ο Σάμπαθ ξεκινάει ένα θυελλώδες ταξίδι στο παρελθόν του.
Πολιορκημένος από τα φαντάσματα εκείνων που πολύ τον αγάπησαν και πολύ τον εμίσησαν, θα φθάσει στο χείλος της τρέλας και της εξόντωσης, έπειτα από διάφορες κωμικοτραγικές περιπέτειες.
Το "Θέατρο του Σάμπαθ" είναι μια σατιρική δημιουργία επικών διαστάσεων, και ο Μίκι Σάμπαθ είναι ο γαργαντουικός ήρωάς της. Όσο για τον Φίλιπ Ροθ, σ' αυτό το εικοστό πέμπτο βιβλίο του βρίσκεται στο απόγειο της δημιουργικής του ωριμότητας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Έχω ιδιαίτερη αδυναμία σ' ένα βιβλίο που λέγεται "Θέατρο του Σάμπαθ", το οποίο μισούν πολλοί. Δεν είναι βέβαια αυτός ο λόγος που μου αρέσει. Αλλά πιστεύω ότι έχει πολλή ελευθερία μέσα του. Αυτό αναζητάς ως συγγραφέας, όταν δουλεύεις: να χάνεις τις αναστολές σου, να σκαλίζεις βαθιά μέσα στη μνήμη σου και τις εμπειρίες και τη ζωή, και μετά να βρίσκεις την πρόζα που θα πείσει τον αναγνώστη". (Philip Roth)

Θάνατος με χείλη κόκκινα της Αγγελικής Νικολούλη

Μια άγρια νύχτα του χειμώνα, σ’ ένα ερημικό ορεινό χωριό, μια νεαρή γυναίκα διαπράττει αποτρόπαιο έγκλημα. Με δαιμονικό σχέδιο καλύπτει το φόνο και μπαίνει σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Λίγα χρόνια μετά, ένας μάρτυρας βλέπει μια λεπτή σιλουέτα να σκάβει βαθιά στο σκοτάδι και το αίμα του παγώνει...

Η Αθήνα ζει στους ρυθμούς των Χριστουγέννων. Μια δημοσιογράφος δέχεται μεταμεσονύχτιο τηλεφώνημα από δικηγόρο. Της αποκαλύπτει την εξαφάνιση ενός νέου και δυναμικού επιχειρηματία και ζητά να την ερευνήσει. Μαύρο σύννεφο καλύπτει το παρελθόν του γοητευτικού άντρα. Μια ομίχλη μυστηρίου που πυκνώνει συνεχώς γύρω από ατιμώρητα εγκλήματα. Η έρευνα ξεκινά και οι ιστορίες μπλέκονται και γίνονται μία. Οι παίκτες εναλλάσσονται σ’ ένα παιχνίδι θανάτου όπου όλα είναι ανοιχτά.

Μια αληθινή περιπέτεια που ξεπερνά τη φαντασία. Μια αγωνιώδης αναζήτηση, με καλοστημένες παγίδες και ανατροπές που κόβουν την ανάσα. Ένα βιβλίο για τα λυσσαλέα πάθη και τα άγρια ένστικτα.

 

Από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου.

ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ - ΙΑΣΜΗ

Χίος, 1822. Σε χρόνους παλιούς και δύσκολους, η οικογένεια του Ισίδωρου σκορπά και χάνεται μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του νησιού από τους Τούρκους. Στη Σύρο, όπου έχουν καταφύγει αυτός και οι αδερφές του, χάρη στις φροντίδες μιας καθολικής καλόγριας κι ενός Ψαριανού μπουρλοτιέρη καταφέρνουν να επιβιώσουν και να γυρίσουν πίσω στον τόπο τους, σ’ ό,τι έχει απομείνει όρθιο, για να ξεκινήσουν και πάλι από την αρχή.

Χρόνια μετά, στο ίδιο κυκλαδίτικο νησί, ο Νικόλας, ο ανιψιός του Ισίδωρου, θα γνωρίσει την αγάπη στο πρόσωπο της Ιάσμης, μιας κοπέλας που η αύρα του μυστηρίου την αγκαλιάζει ολόκληρη. Οι δυο νέοι θα ζήσουν τον απόλυτο έρωτα, ενάντια στη μοίρα που παραφυλά σκληρή κι αμείλικτη.

Ένα μυθιστόρημα που ταξιδεύει τον αναγνώστη στο πρώτο μισό ενός ταραγμένου 19ου αιώνα, στα χρόνια της ομίχλης, στους θαλασσινούς δρόμους του Αιγαίου και των Κυκλάδων, από τα σοκάκια του Πυργιού, το λιμάνι και το κάστρο της Χώρας, ως την κοσμοπολίτισσα Ερμούπολη και τη μυστηριακή Σμύρνη με τα χρώματα κι αρώματα της Ανατολής.

Camilla Lackberg Ο φαροφύλακας
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕΣ ΠΙΣΩ ΤΖΟΤΖΟ ΜΟΪΣ

Το 1916, ο Γάλλος ζωγράφος Εντουάρ Λεφέβρ αφήνει την πολυαγαπημένη του Σοφί για να πολεμήσει στο Μέτωπο. Προτού φύγει, όμως, ζωγραφίζει ένα μοναδικό πορτρέτο της, το οποίο η Σοφί φυλάει σαν κόρη οφθαλμού. Όταν η μικρή της πόλη πέφτει στα χέρια των Γερμανών, το πορτρέτο θα συγκινήσει τον Γερμανό διοικητή Κατοχής και θα γίνει η αιτία η κοπέλα να ρισκάρει τα πάντα –οικογένεια, υπόληψη, ακόμα και την ίδια της τη ζωή– σε μια ύστατη ελπίδα να ξαναδεί τον αγαπημένο της μια τελευταία φορά. Σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, το ίδιο αυτό πορτρέτο δωρίζεται στη Λιβ από τον σύζυγό της, λίγο πριν από τον αιφνίδιο θάνατό του. Η ομορφιά του της θυμίζει τον λίγο καιρό που έζησαν μαζί. Όταν, όμως, θα αποκαλυφθεί η σκοτεινή ιστορία του πίνακα, η Λιβ θα κινδυνεύσει να χάσει τη μοναδική σπίθα αγάπης που ένιωσε από τη μέρα που έχασε τον άντρα της… Δύο νέες γυναίκες∙ τις χωρίζει ένας αιώνας, τις ενώνει η αποφασιστικότητά τους να παλέψουν γι’ αυτό που αγαπούν περισσότερο, όποιο κι αν είναι το κόστος.

ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Στο μυστηριακό νησί της Σαπφούς, μπροστά στα αφρισμένα κύματα του πελάγους, δύο μεγάλοι έρωτες γεννιούνται και σβήνουν ξανά όπως τα κύματα στην αμμουδιά. Η Βιολέτα επιστρέφει στη γενέτειρά της, για να σφραγίσει επίσημα τη σχέση της με τον Βασίλη, που στο πρόσωπό του έχει βρει τον έρωτα της ζωής της. Και ενώ η ίδια πιστεύει ότι έχει βρει την ευτυχία, η συνάντηση με τον παιδικό της φίλο, τον Δημήτρη, θα ξυπνήσει συναισθήμα- τα περίτεχνα κρυμμένα πίσω από τη μάσκα της φιλίας. Όταν η Βιολέτα αποφασίζει να ακούσει την καρδιά της, ένα τραγικό γεγονός θα στοιχειώσει το μέλλον της και θα καταστρέψει τα όνειρά της… Οι ήρωες του βιβλίου δοκιμάζουν και δοκιμάζονται, σ’ ένα μικρό χωριό όπου ο αέρας, η θαλασσινή αύρα και ο ήλιος συσπειρώνονται γύρω από το μικρό εκκλησάκι της Πανα- γίας της Γοργόνας, προστάτιδας των ψαράδων, που απο- τελεί φάρο παρηγοριάς και δύναμης για τις χαμένες ψυχές που αναζητούν τη λύτρωση και τις απαντήσεις στο παιχνίδι της ζωής.

ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΟΝΗ ΨΑΧΝΕΙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΜΙΡΗ

Υποψιάζεστε ότι ο άντρας σας σας απατά; Ότι το παιδί σας έχει μπλέξει με κακές παρέες; Ότι ο υπάλληλός σας προδίδει τα μυστικά της επιχείρησής σας; Θέλετε να μάθετε την αλήθεια; Τότε, η Λούκα Τσακαλώτου και η έμπειρη ομάδα της είναι οι άνθρωποί σας. Γραφείο ιδιωτικών ερευνών Η ΑΛΗΘΕΙΑ: Εχεμύθεια, αξιοπιστία, αποτελεσματικότητα. Λούκα Τσακαλώτου: ένα όνομα εγγύηση. Η Λούκα, πρώην αθλήτρια του καράτε και μητέρα ενός πεντάχρονου κοριτσιού, εργάζεσαι ως ντετέκτιβ. Μαζί με τους συνεργάτες της Σαμψών, Τιτή και Βαρβάρα αναλαμβάνουν πάσης φύσεως έρευνες και τις φέρουν σε πέρας με συνέπεια και διακριτικότητα. Ή μήπως όχι; Οι εχθροί της λένε ότι είναι γκαφατζού και οι κακές γλώσσες επιμένουν ότι δεν τη θέλει το επάγγελμα κι ότι πρέπει να τα παρατήσει. Εκείνη όμως, επειδή λατρεύει τη δουλειά της, ονειρεύεται να εξιχνιάσει μια σημαντική υπόθεση που θα τη βγάλει από την αφάνεια και θα κλείσει τα στόματα των επικριτών της. Έτσι, όταν η ευκαιρία τής χτυπάει την πόρτα, δε διστάζει να την αρπάξει και να πέσει με τα μούτρα σε μια περιπέτεια με πολλούς κινδύνους κι ανατροπές. Και εκεί που παλεύει να βγάλει άκρη και να παραμείνει ζωντανή, εμφανίζεται αναπάντεχα ο μεγάλος έρωτας και σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του.

Καλοκαιρινές προτάσεις!
Καλοκαιρινές προτάσεις του καταστήματός μας!

Ο Ηλίας Βενέζης διηγείται πώς γινόταν το “ξάφρισμα”, δηλαδή η επιλογή αιχμαλώτων για εκτέλεση, κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του από τους Τούρκους:

Ο αξιωματικός βλέπει με το φως και τραβά ένα δικό μας όξω απ’ τη γραμμή, στο πλάι. Τον κοιτάζει, γελά, ύστερα προχωρεί παρακάτω. Τραβά άλλον ένα. -Κι εσύ, παλιόσκυλο! λέει. Άλλον ένα. Το φως, ο στρατιώτης με τη λάμπα, πλησιάζει ολοένα στο μέρος μας. Αυτό το φως λάμπει σα να έχει μια φοβερή υποχρέωση -έτσι, να πρέπει. Μια γρήγορη στιγμή αναρωτιέμαι αν διαλέγει μικρούς για μεγάλους. Μα βλέπω πως παίρνει ανακατωτά, απ’ όλα τα τσεσίτια. Στο μεταξύ το φως έφτασε. Είναι μπροστά μου. Αισθάνουμαι τα μικρά μου χρόνια απροφύλαχτα, έτσι στήθος με στήθος. Η ανάσα κόβεται. Το χέρι του αξιωματικού απλώνεται να με τραβήξει. Μα την ίδια ακριβώς στιγμή, μια τιποτένια στιγμή, τακ, ο αξιωματικός παραπάτησε απ’ το μεθύσι. Γελά. Κάνει προσπάθεια να ισορροπήσει, αλλά με την κίνηση τούτη η θέση του αλλάζει κατά δυο πόντους. Δυο τιποτένιοι πόντοι. Το χέρι του πέφτει ίσα πάνου στον καπετάνιο, δίπλα μου. Ανασαίνω βαθιά. Α, εκεί βαθιά είναι μια σκληρή χαρά, μια τέτοια σκληρή χαρά…

Καλοκαιρινές προτάσεις του καταστήματός μας
Καλοκαιρινές προτάσεις του καταστήματός μας!

Αργύρης Εφταλιώτης (1849 - 1924)
Φιλολογικό ψευδώνυμο (από το παραθαλάσσιο χωριό, του νησιού του, Εφταλού) του Κλεάνθους Μιχαηλίδη. Γεννήθηκε στο Μόλυβο της Μυτιλήνης, όπου και έμαθε τα πρώτα του γράμματα από το σχολάρχη πατέρα του. Καθώς εμφάνισε κλίση στο εμπορικό κατάστημα του θείου του στο Μάντσεστερ, και μετέπειτα στον εμπορικό οίκο των Ράλστερ, και μετέπειτα στον εμπορικό οίκο των Ράλληδων. Στο υποκατάστημα του οίκου στη Βομβάη συναναστρέφεται τον Αλ. Πάλλη, και προσχωρούν και οι δύο με ενθουσιασμό στο γλώσσα. Βραβεύεται το 1889 στο Φιλαδέλφειο διαγωνισμό για την ποιητική συλλογή του "Τραγούδια του ξενιτεμένου". Το έργο του διακρίνεται σε ποιητικό -η πρώτη δημιουργική του περίοδος- πεζογραφικό ("Νησιωτικές ιστορίες", "Μαζώχτρα", "Μανόλης ο Ντελμπεντέρης", κ.ά.) και μεταφραστικό: Βύρων, Αλκαίος, Σαπφώ και βέβαια, το opus magnum του, η απόδοση στη δημοτική της Οδύσσειας. "Οι φυλλάδες του Γεροδήμου" -την τραγική χρονιά του 1897- θέτουν το αίτημα της ελληνικότητας του Έθνους προκρίνοντας τη στράτευση στις ανάγκες της ιστορικής στιγμής.

ΤΟ ΚΑΙΚΙ ΤΟΥ ΘΗΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ (ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ)

Ένα βιβλίο για την αγάπη στην πιο καθαρή της μορφή, όταν δηλαδή δεν προσδοκά ανταλλάγματα, για τη μοίρα και το πώς αυτή δεν αποφεύγεται, για την αφοσίωση. 
Ένα βιβλίο-ύμνος στη ζωή, στη φύση και στα ζωντανά της, στην παράδοση και στην ελληνική γλώσσα. 
Ένα βιβλίο-εισαγωγή στο συγγραφικό έργο του Ηλία Βενέζη, απόδειξη του ότι η σπουδαία λογοτεχνία δεν παλιώνει με τα χρόνια αλλά μένει ολοζώντανη. 
Οι τέσσερις ιστορίες που επιλέχθηκαν συνοδεύονται από τις εικόνες του Κώστα Παπανικολάου, ενός ζωγράφου που γνωρίζει καλά και αγαπά το έργο του Βενέζη. 
Το βιβλίο περιέχει επίσης λεξιλογικές ερμηνείες για να βοηθηθούν οι μικρότεροι αναγνώστες, καθώς και απόδοση στη νεοελληνική γλώσσα κάποιων αρχαϊζόντων κειμένων από το αριστουργηματικό διήγημα "Το θαλάσσιο πνεύμα του Αιγαίου". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων ΑΓΡΑ

Από τις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορεί το βιβλίο, Σεληνιασμός, ένα από τα ωραιότερα έργα του Ζωρζ Σιμενον.Είχε, όντως, έστω και έναν σοβαρό λόγο για ν’ ανησυχεί; Όχι. Δεν είχε συμβεί τίποτα το αφύσικο. Δεν τον βάραινε καμία απειλή. Ήταν γελοίο να χάνει την ψυχραιμία του και το ήξερε τόσο καλά που ακόμη κι εδώ, στη μέση της γιορτινής βραδιάς, προσπαθούσε ν’ αντιδράσει.


Εξάλλου, δεν επρόκειτο για ανησυχία με την απόλυτη σημασία της λέξης και θα ήταν ανίκανος να πει ποια στιγμή ακριβώς τον είχε καταλάβει αυτό το άγχος, αυτή η αδιαθεσία, αποτελέσματα μιας δυσδιάκριτης ανισορροπίας.


Σίγουρα όχι όταν εγκατέλειψε την Ευρώπη. Ο Ζοζέφ Τιμάρ είχε φύγει με τη θέλησή του, γεμάτος έξαψη και ενθουσιασμό. Μήπως τη στιγμή που ξεμπάρκαρε στη Λιμπρεβίλ, στην πρώτη του επαφή με την Γκαμπόν;


Λιμπρεβίλ και Γκαμπόν, τον παλιό καιρό. Από τις πρώτες σελίδες το σκηνικό ξεπροβάλλει πεντακάθαρα. Διακρίνεται έως και η μυρωδιά από τη θλιβερή σήψη της βλάστησης, η αποχαυνωτική ζέστη του καφενείου όπου μερικοί Ευρωπαίοι χαρτοπαίζουν πίνοντας Περνό. Ο Ζοζέφ Τιμάρ δεν έχει παρά λίγες εβδομάδες που έφτασε από τη Γαλλία, ο πολιτισμός όμως είναι ήδη μια ανάμνηση.


Όταν μαθαίνει ότι ένας μαύρος υπηρέτης, ένας μπόυ, δολοφονήθηκε δυο βήματα από το ξενοδοχείο της Αντέλ, δεν προβληματίζεται και πολύ. Γιατί η Αντέλ, όχι τόσο νέα αλλά εμμονικά αισθησιακή, σμίγει με τον Τιμάρ κάθε νύχτα κάτω από το τούλι της κουνουπιέρας. Εκείνη είναι που σκότωσε, ο Τιμάρ είναι βέβαιος. Σε αυτή τη χώρα, όμως, κανείς δεν λέει ποτέ ότι οι Λευκοί σκοτώνουν τους Μαύρους...


Ο Ζωρζ Σιμενόν, Βέλγος γαλλόφωνος συγγραφέας, γεννήθηκε στη Λιέγη το 1903. Αποφάσισε από νωρίς να αφοσιωθεί στη συγγραφή. Στα δεκαέξι του χρόνια έγινε δημοσιογράφος στη La Gazette de Liège. Το πρώτομυθιστόρημά του, που το υπέγραψε με το ψευδώνυμο Georges Sim, εκδόθηκε το 1921: Au pont des Arches, petite histoire liégeoise. Το 1922 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι με τη σύζυγό του, τη ζωγράφο Ρεζίν Ρανσόν, όπου έγραψε ιστορίες και μυθιστορήματα σε σειρές, κάθε λογοτεχνικού είδους. Μεταξύ του 1923 και του 1933 δημοσιεύτηκαν σχεδόν διακόσια μυθιστορήματα, πάνω από χίλιες ιστορίες και απειράριθμα άρθρα. 


Το 1929 ο Σιμενόν σχεδιάζει τον πρώτο Μαιγκρέ: Πιετρ ο Λετονός. Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις εκδόσεις Fayard το 1931 και ο επιθεωρητής Μαιγκρέ έγινε σύντομα εξαιρετικά δημοφιλής. Ο Σιμενόν έγραψε συνολικά εβδομηνταδύο περιπέτειες με τον Μαιγκρέ (καθώς και πολλές συλλογές διηγημάτων – μέχρι τον τελευταίο Μαιγκρέ το 1972, Ο Μαιγκρέ και ο κύριος Σαρλ ). 


Λίγο αργότερα, ο Σιμενόν άρχισε να γράφει αυτά που ονόμαζε «μυθιστορήματα - μυθιστορήματα» ή «σκληρά μυθιστορήματα»: πάνω από εκατόν δέκα τίτλους, από το Ξενοδοχείο της Αλσατίας (1931) μέχρι τους Αθώους (1972), με πιο γνωστά τα έργα Το σπίτι στο κανάλι (1933), Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν (1938 − Άγρα, 2004), Ο δήμαρχος της Φυρν (1939), Οι άγνωστοι μέσα στο σπίτι (1940 − Άγρα, 2011), Τρία δωμάτια στο Μανχάτταν (1946 − Άγρα, 2007), Γράμμα στον δικαστή μου (1947), Το χιόνι ήταν βρόμικο (1948 − Άγρα, 2011), Οι καμπάνες της Μπισέτρ (1963) κ.ά. 


Παράλληλα με αυτή την εντατική λογοτεχνική δραστηριότητα, ταξιδεύει συνεχώς· εγκαταλείπει το Παρίσι και εγκαθίσταται στη Σαρέντ και κατόπιν, κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, στη Βαντέ. Το 1945 αφήνει την Ευρώπη για την Αμερική όπου θα διαμείνει δέκα χρόνια και θα παντρευτεί την Ντενίζ Ουιμέ. Επιστρέφει έπειτα στη Γαλλία και εγκαθίσταται οριστικά στην Ελβετία. Από το 1972 αποφασίζει να σταματήσει το γράψιμο. Με τη χρήση ενός μαγνητοφώνου αφοσιώθηκε έκτοτε στις εικοσιδύο Υπαγορεύσεις του και κατόπιν συνέταξε τα ογκώδη απομνημονεύματα Mémoires intimes (1981). Πέθανε στη Λωζάννη το 1989. Πολλά μυθιστορήματά του έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση .


Οι Εκδόσεις Άγρα εκδίδουν και επανεκδίδουν σε νέες μεταφράσεις το έργο του Σιμενόν από το 2002. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 19 τίτλοι .

Νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων ΑΓΡΑ
Από τις εκδόσεις Ενάλιος
Από τις εκδόσεις Ενάλιος
HEARTSIDE BAY 1 - ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΘΙ ΚΟΟΥΛ, ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Η Λάιλα Μάρεϊ είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω της τον παλιό, επαναστατημένο εαυτό της και να κάνει μια καινούργια αρχή στο Χάρτσαϊντ Μπέι. Όταν όμως ερωτεύεται τον Όλι, το πιο όμορφο αγόρι του σχολείου, αποκτά έναν εχθρό: την Ιβ Σάμερστουν, ένα πανέμορφο και κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο που διεκδικεί παθιασμένα τον Όλι και θα κάνει τα πάντα για να γίνει δικός της…

Νέες προτάσεις εκδόσεων Σαβάλλα
Προτάσεις των εκδόσεων Εστίας

Τάσος Αθανασιάδης "Η αίθουσα του θρόνου", εκδ. Βιβλιοπωλείο της Εστίας

Τάσος Αθανασιάδης "Η αίθουσα του θρόνου", εκδ. Βιβλιοπωλείο της Εστίας

"....Υπάρχει άνθρωπος,που να μην κρατάει μέσα του κάτι μυστικό;Ένα κρυφό συναίσθημα,μια κρυφή σκέψη,ένα κρυφό στόχο,ένα κρυφό του λόγο ή ακόμα και μια κρυφή ζωή;
Ένα καυτό ελληνικό καλοκαίρι,σ’ ένα κυκλαδίτικο νησί τα μυστικά των ηρώων της αίθουσας του θρόνου,δε θα αντέξουν κάτω από το ανελέητο φως του ήλιου και θα αναδυθούν στην επιφάνεια κάνοντας τους,να παλεύουν ακόμα και με τον ίδιο τους τον εαυτό.

‘’Τούτη την ώρα που το νησί ξεκόβει σα γαλέρα απ’ την καταχνιά με λατίνια και μύλους και τρούλους,μοιάζει να ταξιδεύει σε καιρούς του Αιγαίου παλιούς,όταν οι κρινοδάχτυλες πριγκιπέσσες της Παροναξιάς το παίρναν προίκα μαζί μ’ ένα ρόδι για γούρι…’’

Μοιάζει με παραμύθι;Θα μπορούσε ίσως να είναι.Στην πραγματικότητα,η ‘’Αίθουσα του Θρόνου’’ είναι ένα μυθιστόρημα,που ‘’σκάβει’’ και ψάχνει βαθιά μέσα στις ψυχές των ηρώων.Και τα ευρήματα είναι μοναδικά......

Αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα και η αναζήτηση της προσωπικής αλήθειας του καθενός είναι,που προχωράνε την πλοκή και δένουν τις σχέσεις μεταξύ των ηρώων.Κάποτε πρέπει τελικά,να πάρουν τις αποφάσεις τους.Η όπως συνήθιζε να λέει ο Περ-Γκρεγκουάρ,ένας από τους Φραγκισκανούς μοναχούς του νησιού στο Λουκά,χρησιμοποιώντας μια μεταφορική εικόνα

‘’Έρχεται μια μέρα,όπου η μεγαλειότητά μας,ο εαυτός μας,είναι ανάγκη να περάσει στην αίθουσα του θρόνου με τους αυλικούς του,το νου και την καρδιά για ν’ αποφασίσει πάνω στον καταστατικό χάρτη της ζωής του,δηλαδή ν’ ασχοληθεί με το μέλλον του…’’

Η παρουσίαση από τον ιστότοπο :http://florewritesabout.blogspot.gr/2014/06/blog-post.html

Στο μυθιστόρημά του αυτό ο Τάσος Αθανασιάδης περιγράφει μια ομάδα από νέους και νέες, καθώς απολαμβάνουν τις μέρες του καλοκαιριού σε ένα φανταστικό νησί των Κυκλάδων. Πίσω, ωστόσο, από την φαινομενική τους μακαριότητα, κάτω από το θάμβος του αιγαιοπελαγίτικου ουρανού, ακούν τη βασανιστική φωνή που τους ψιθυρίζει μέσα τους πως είναι πια καιρός να πάρουν μια σοβαρή απόφαση για το μέλλον τους. Τις ψυχολογικές αντιδράσεις τους μπροστά στα γεγονότα, που αιφνιδιάζουν τα σχέδιά τους γι' αυτό το μέλλον, μας τις ζωντανεύει ο συγγραφέας των «Πανθέων» με σκηνές αλληλοδιάδοχες από αισθησιακή μέθη και δραματική αβεβαιότητα. Την «Αίθουσα του θρόνου», μεταφρασμένη στα γερμανικά, υποδέχτηκε με εγκωμιαστικά σχόλια η ξένη κριτική. Το βιβλίο χαρακτηρίστηκε «Ένα αριστούργημα από την Ελλάδα», «Ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά μυθιστορήματα της εποχής μας», «Έπος συμφιλίωσης των λαών»...

Στρατής Μυριβήλης "Η ζωή εν τάφω" , εκδ. Βιβλιοπωλείον της Εστίας

Θάρθει, λέω, μια νύχτα που θάναι πια πολύ γριά η γης. Όλοι τούτοι οι άνθρωποι, πούναι να σαστίσεις με τη μεγαλοφυϊα τους, όλοι τούτοι που κάθουνται και σκαρφίζουνται τις τορπίλες και τ’ αεροπλάνα και το μελινίτη, θάναι ψιλοκοσκινισμένο χώμα. Κ’ η ανθρωπότητα θάναι πια ένας θρύλος, ένα κακό όνειρο που διάβηκε και πάει. Θα το αναθυμιούνται μόνο πάππου προς πάππου και θα τ’ ανιστορούν στους απογόνους των τ’ αρχαία δέντρα, σαν θα παίρνει να φυσά τ’ αγέρι και θ’ αρχίζουν οι φυλλωσιές να ψιθυρίζουν θυμητικά. Ωστόσο και κείνη τη νύχτα τα μικρά τριζόνια θα βγούνε να τραγουδήσουν όλα μαζί κάτω από τ’ αμέτρητα αστέρια τούτον τον ίδιο σκοπό. Κι ο ουρανός θ’ ανθίσει πάλι όλες τις ασημένιες μαργαρίτες του και θα σκύψει ν’ αφουγκραστεί τα κρουσταλλένια μαντολινάκια. Και παντού θ’ απλώνεται το ίδιο παγωμένο μυστήριο. Τα νέα δάση θα βουίζουν δίχως να πάρουν είδηση πως δεν υπάρχουν πια ποιητές για να ριμάρουν τη βουή τους και στρατιώτες να τα κόψουν παλούκια για συρματοπλέγματα. Κι οι θάλασσες θα δέρνουν τις αδάμαστες αχτές και θα πηδάν ολοένα πάνω στις αντάρτισσες ξέρες, δίχως να πολυσκοτίζουνται για κείνο το ξιπασμένο ζωντόβολο, που μια φορά κι έναν καιρό πίστεψε στ’ αλήθεια πως όλα τα εξαίσια έργα και κινήματα του Θεού γίνονταν για τη ζαχαρένια του.

Τάσος Αθανασιάδης "Τα παιδιά της Νιόβης" εκδ. Εστία

Στις πλατιές μυθιστορηματικές συνθέσεις του -Oι Πανθέοι, H αίθουσα του θρόνου, Oι φρουροί της Aχαΐας, Oι τελευταίοι εγγονοί- ο Tάσος Aθανασιάδης αφηγήθηκε την εξέλιξη της νεοελληνικής κοινωνίας από τα τέλη του περασμένου αιώνα ώς τις μέρες μας. στα Παιδιά της Nιόβης καταπιάστηκε να εξιστορήσει -με επίκεντρο τη γενέτειρά του Σαλιχλί- τη ζωή του μικρασιατικού Eλληνισμού υπό την τουρκική κυριαρχία και την ελληνική κατοχή ώς το διωγμό από τις εστίες του μετά την αποχώρηση του ελληνικού στρατού.
Στους δυο τελευταίους τόμους των Παιδιών της Nιόβης ο Tάσος Aθανασιάδης ολοκληρώνει την εξιστόρησή του αφηγούμενος τις δραματικές περιπέτειες της προσφυγιάς σε μιαν Eλλάδα με οικτρά οικονομικά, υποχρεωμένη να περιθάλψει ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπινα ερείπια, μέσα σε αδιάκοπη πολιτική και κοινωνική αναταραχή - επαναστάσεις, στρατιωτικά κινήματα, εκθρονίσεις, μεταπολιτεύσεις· εν τώ μεταξύ οι «πρόσφυγες», αξιοποιώντας τα έμφυτα χαρίσματά τους, κατορθώνουν ν αναδειχθούν στην οικονομική ζωή, στις επιστήμες, στα γράμματα και τις τέχνες, στην πολιτική, έτσι ώστε να αναγνωριστεί η συμβολή τους στην ανόρθωση της νέας πατρίδας τους κατά την τετραετία της τελευταίας πρωθυπουργίας του Eλευθερίου Bενιζέλου.

Γκρέυ. Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι μέσα από τα μάτια του Κρίστιαν

Δείτε από την αρχή τον κόσµο των Πενήντα αποχρώσεων του γκρι µέσα από τα µάτια του Κρίστιαν Γκρέυ.Με τα λόγια του ίδιου του Κρίστιαν και μέσα από τις σκέψεις, τους στοχασμούς και τα όνειρά του, η E L James προσφέρει μια νέα διάσταση της πιο δυνατής ερωτικής ιστορίας του 21ου αιώνα.Ο ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΡΕΫ θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο σε ό,τι τον αφορά: ο κόσμος του είναι τακτοποιημένος, πειθαρχημένος και απόλυτα κενός – μέχρι την ημέρα που η Αναστάζια Στιλ «προσγειώνεται» στο γραφείο του, μια μπερδεμένη μάζα από καλλίγραμμα μέλη και ανάκατα καστανά μαλλιά. Προσπαθεί να την ξεχάσει, αντί γι’ αυτό όμως παρασύρεται από μια καταιγίδα συναισθημάτων που δεν μπορεί να κατανοήσει ούτε και να τους αντισταθεί. Σε αντίθεση με όλες τις γυναίκες που είχε μέχρι τότε ο Κρίστιαν, η ντροπαλή, ανεπιτήδευτη Άνα μοιάζει να βλέπει κατευθείαν μέσα του –πέρα από την επιχειρηματική μεγαλοφυΐα και τον ακριβό τρόπο ζωής–, την κρύα, πληγωμένη του καρδιά...

Θα εξαλείψει η παρουσία της Άνα τον τρόμο της παιδικής του ηλικίας που στοιχειώνει κάθε βράδυ τον Κρίστιαν; Ή μήπως οι σκοτεινές σεξουαλικές του ορέξεις, η καταπιεστική του παρόρμηση για έλεγχο και η αυτοπεριφρόνηση που γεμίζει την ψυχή του θα καταστρέψουν τελικά την εύθραυστη ελπίδα που αυτή τού προσφέρει;Περισσότερα από 125 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Έχει μεταφραστεί σε 52 γλώσσες.

Camilla Lackberg Ο θηριοδαμαστής

15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

 

Ιανουάριος. Η Φιελμπάκα είναι παγωμένη. Ένα μισόγυμνο κορίτσι τρέχει μέσα στο χιονισμένο δάσος και πετάγεται στη μέση του δρόμου.  Ο διερχόμενος οδηγός δεν έχει χρόνο να αντιδράσει, δεν προλαβαίνει καν να στρίψει το τιμόνι.

Όταν ο επιθεωρητής Πάτρικ και η ομάδα του λαμβάνουν σήμα για το ατύχημα, η ταυτότητα του κοριτσιού έχει ήδη εξακριβωθεί. Είχε εξαφανιστεί τέσσερις μήνες πριν καθ’ οδόν για το σπίτι της από την τοπική σχολή ιππασίας και κανείς δεν την είχε δει έκτοτε. Το σώμα της φέρει σημάδια απίστευτων βιαιοτήτων και υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είναι αυτή το τελευταίο ή το μόνο θύμα.

Ταυτόχρονα, η Ερίκα ερευνά μια παλιά οικογενειακή τραγωδία που οδήγησε στον θάνατο ενός άντρα. Επισκέπτεται αμέτρητες φορές τη σύζυγό του, η οποία καταδικάστηκε για τον φόνο του, χωρίς όμως να μπορεί να εξακριβώσει τι πραγματικά συνέβη. Τι της κρύβει; Η Ερίκα υποψιάζεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Φαίνεται πως το παρελθόν ρίχνει βαριά τη σκιά του στο παρόν.

 

Δυσκολεύτηκα να τελειώσω τον Θηριοδαμαστή αλλά είναι το βιβλίο μου για το οποίο νιώθω πραγματικά περήφανη. Μου πήρε δύο χρόνια να το γράψω σε μια περίοδο της ζωής μου που συνέβαιναν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Είναι πιο σκοτεινό και πιο σκληρό από τα προηγούμενα βιβλία μου. Τα τελευταία χρόνια αναφέρονται επανειλημμένα στον Τύπο υποθέσεις γυναικών που κρατούνται αιχμάλωτες και κακοποιούνται. Κεντρικά θέματα σε αυτό το βιβλίο είναι τα αγνοούμενα κορίτσια, οι σίριαλ κίλερ και οι οικογενειακές τραγωδίες του παρελθόντος. Η ιδέα για το βιβλίο προέκυψε από την εξής εικόνα: ένα νεαρό κορίτσι αλυσοδεμένο σ’ έναν τοίχο ενός βρομερού υπογείου. Έτσι πυροδοτήθηκε η φαντασία μου και άρχισε το ταξίδι του ένατου μυθιστορήματός μου με πρωταγωνιστές τον Πάτρικ και την Ερίκα.

Camilla Lackberg

Jo Nesbο Περισσότερο αίμα
ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΠΕΝΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Η Ελένη, σύζυγος του Άρη, ζει για δεκαπέντε χρόνια σε μια εικονική πραγματικότητα. Κλεισμένη στο χρυσό κλουβί του γάμου της, τρέφεται με ψέματα, απάτες και προδοσία. Όταν όλα θα αποκαλυφθούν, θα βρει τη δύναμη να φύγει και να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή.

 

Στον δρόμο της θα συναντήσει τον Ορέστη, έναν άντρα που κουβαλά βαρύ σταυρό στις πλάτες του, δίνοντας μάχες για να σώσει τη μονάκριβη κόρη του από τον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών. Οι δοκιμασίες που θα περάσουν θα είναι πολλές και μεγάλες, αλλά το πείσμα τους να διαλύσουν τις σκιές του παρελθόντος και να βγουν νικητές στο φως θα είναι μεγαλύτερο. 

 

Αντίθετα ο Άρης θα κληθεί να πληρώσει σκληρό τίμημα για τις παράνομες πράξεις του. Τα θύματα αυτών των πράξεων είναι πολλά, μα για εκείνον δεν είναι παρά… παράπλευρες απώλειες. Θανάσιμα αμαρτήματα, η πλεονεξία και η αλαζονεία του. Όταν όμως έρθει η ώρα να αναμετρηθεί μαζί τους, θα μάθει με τον πιο αμείλικτο τρόπο πως «όλα εδώ πληρώνονται», και μάλιστα με τόκο.

 

Γιατί, όταν όλα βγαίνουν στο φως, ή θα λάμψουν ή θα καούν.

ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΑΚΡΗ

Κύριε Τσέχωφ, στο έργο σας Οι Τρεις Αδελφές, θέτετε έναν προβληματισμό. Λέτε μέσα από έναν ήρωά σας, «συχνά σκέφτομαι, τι θα γινόταν αν κάποιος ξανάρχιζε τη ζωή του από την αρχή και μάλιστα συνειδητά. Φαντάζομαι τότε πως θα προσπαθούσαμε να μην επαναλάβουμε τον παλιό μας εαυτό, να μην ξαναπράξουμε κάποια λάθη…» Αγαπημένε μου κύριε Τσέχωφ, απόψε θα ’θελα να σας εξομολογηθώ κάποια λάθη δικά μου που δε θα ’θελα να ξανακάνω αν είχα την ευκαιρία να ξεκινήσω τη ζωή μου από την αρχή…

 

Αυτό είναι το όνειρο της Μαργιότας: να καθόταν με τον αγαπημένο της Τσέχωφ σ’ ένα απόμερο τραπεζάκι σ’ ένα μπαρ, να μοιράζονταν ένα ποτήρι κρασί και να τα λέγανε. Να μιλούσαν για τη ζωή που δεν είναι παρά ένα παιχνίδι, στο οποίο άλλοτε καλούμαστε να παίξουμε χωρίς πρόβα, άμαθοι και άβγαλτοι, κι άλλοτε να παραμένουμε στην άκρη, σαν ηθοποιοί χωρίς ρόλο. 

 

Μαργιότα, Βέλγω, Άννα. Τρεις γυναίκες, τρεις αδελφές. 

 

Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα και τον πόνο, την εγκατάλειψη και την ευτυχία, όλα όσα επαναλαμβάνονται στις ζωές των ανθρώπων σαν σελίδες θεατρικού έργου που δεν ολοκληρώθηκε ακόμα.

ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΦΡΑΝΖΕΝ

 

Η οικογένεια του Λούις Χόλαντ είναι μια περίπτωση συνηθισμένα εξωφρενική. Ο πατέρας του, αριστεριστής ιστορικός μαγεμένος με το αντικείμενό του. Η μάνα του, μια αιωνίως αγχωμένη γυναίκα που ονειρεύεται την κοινωνική καταξίωση. Η αδελφή του, Αϊλίν, χαμένη σε έναν ιδιαίτερο εγωκεντρισμό, πάει στη Βοστόνη για οικονομικές σπουδές. Ο Λούις, νωθρός, κυνικός και με πρόωρη φαλάκρα, δουλεύει στο ραδιόφωνο. 

Μια σειρά από απρόσμενα και άσχετα μεταξύ τους περιστατικά (ανάμεσα στα άλλα μια κληρονομιά 22 εκατομμυρίων για τη μητέρα του Λούις) θα οδηγήσουν ετούτη τη συνηθισμένη και μίζερη οικογένεια στο μάτι ενός κυκλώνα αλλεπάλληλων μεταμορφώσεων. Αυτές οι μεταμορφώσεις είναι, ίσως, οι κραδασμοί που συνταράσσουν τη ζωή των ηρώων. 

Ταυτόχρονα, άλλοι, πραγματικοί κραδασμοί από ισχυρούς σεισμούς συγκλονίζουν τη Βοστόνη. Η Ρενέ, κοπέλα του Λούις και σεισμολόγος, υποπτεύεται ότι οι σεισμικές δονήσεις δεν οφείλονται σε φυσικά αίτια και αποφασίζει να ερευνήσει το θέμα ενώ, την ίδια στιγμή, έρχεται αντιμέτωπη με τον ηγέτη μιας ομάδας πιστών οι οποίοι καταδικάζουν με μένος τις εκτρώσεις. 

Ένα ιδιόμορφο μυθιστόρημα διά χειρός ενός ιδιοφυούς συγγραφέα, το ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ αποτελεί το δεύτερο δείγμα γραφής από τον Τζόναθαν Φράνζεν και τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στο θέμα που τον καθιέρωσε, δηλαδή την οικογένεια, τις σχέσεις των μελών της αλλά και τη σχέση της ίδιας της οικογένειας με την κοινωνία και τον κόσμο.

 

ONE LOVE. ONE DIRECTION ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΜΠΕΚΑΜ

ONE DIRECTION. ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΕΙΣ ΟΝΕΙΡΕΥΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑΣ; ΚΑΙ ΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ; 

 

Επιτέλους, το καλοκαίρι έφτασε! Η Μέγκαν, ωστόσο, δεν απολαμβάνει τον ήλιο και τη θάλασσα, καθώς εξαιτίας της νέας καλοκαιρινής δουλειάς της, είναι αναγκασμένη να μένει κλεισμένη στους τέσσερις τοίχους. Πόσο θα άλλαζαν όλα αν ένα μέλος των One Direction χτυπούσε την πόρτα της! Διότι η Μέγκαν είναι πιστή φαν τους, σε αντίθεση με την κολλητή της τη Μάπι, που ακούει μόνο μουσική από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Εσύ τι θα έκανες αν μια μέρα ανακάλυπτες ότι ο Χάρι, ο Λίαμ, ο Λούις, ο Νάιαλ και ο Ζέιν ηχογραφούν τον καινούργιο τους δίσκο κοντά στο σπίτι σου και ότι δεν είναι τόσο απρόσιτοι όσο νόμιζες; Πώς θα ένιωθες αν ένας από τους πέντε σε ερωτευόταν και παρακολουθούσες μια συναυλία από τα παρασκήνια; Ένα πράγμα είναι βέβαιο: η ζωή σου δε θα ήταν πια η ίδια. 

 

 Ένα μυθιστόρημα που δεν πρέπει να χάσει καμία πραγματική φαν των One Direction!

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ

Η ΛΙΣΜΠΕΤ ΣΑΛΑΝΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΑΕΛ ΜΠΛΟΥΜΚΒΙΣΤ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ

 

Αυτή είναι το κορίτσι με το τατουάζ – μια εκκεντρική ιδιοφυΐα στους υπολογιστές. Αυτός είναι ένας δημοσιογράφος που συχνά καταδιώκεται λόγω της εμμονής του με την αλήθεια και τη δικαιοσύνη.

 

Ένα βράδυ ο Μπλούμκβιστ δέχεται ένα τηλεφώνημα από μια πηγή που ισχυρίζεται ότι έχει πολύτιμες πληροφορίες και έχει ζητήσει τη βοήθεια μιας νεαρής χάκερ, η οποία μοιάζει με κάποια δική του γνώριμη. Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές. Ο Μπλούμκβιστ, θέλοντας απεγνωσμένος να ενισχύσει το Μιλένιουμ, αναζητά τη Σαλάντερ, αλλά ως συνήθως εκείνη έχει τα δικά της σχέδια. Το μυστικό που κυνηγούν κι οι δύο βρίσκεται στην καρδιά ενός πολύπλοκου ιστού στον οποίο εμπλέκονται κατάσκοποι, εγκληματίες του κυβερνοχώρου και κυβερνήσεις από τον κόσμο∙ και κάποιος είναι διατεθειμένος να σκοτώσει προκειμένου να μην αποκαλυφθεί… 

 

Το δίδυμο που γοήτευσε εκατομμύρια αναγνώστες με το ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ και ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΣΦΗΓΚΑΣ, επιστρέφει με ένα θρίλερ που εκτοξεύει την αδρεναλίνη στα ύψη.

 

Η πλέον πολυσυζητημένη λογοτεχνική επιστροφή των τελευταίων ετών.

ΑΣΠΑΣΙΑ Η ΕΤΑΙΡΑ

Αθήνα, 470 π.Χ. Ο Περικλής (περί-κλέος) ηγούνταν των ελληνικών πόλεων, με αντίπαλο τη Σπάρτη. Ο ηγεμόνας της Αθήνας διοικούσε με παραδειγματικό τρόπο την πόλη του, που είχε φανατικούς φίλους, αλλά και εχθρούς. 
Ο Περικλής ήταν πρότυπο δημοκρατικού ηγέτη, όμως είχε και τις αδυναμίες του. Δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη φύση του άντρα και ερωτεύθηκε μια εταίρα.
Επρόκειτο για μια γυναίκα που είχε έρθει στην Αθήνα από την ακμάζουσα πόλη της Μιλήτου, μια γυναίκα γνωστή για τα ταλέντα και τις χάρες της. Πολλοί πλούσιοι έμποροι Αθηναίοι που είχαν επισκεφθεί τη Μίλητο μιλούσαν για την εντυπωσιακή ομορφιά και την αγέρωχη κορμοστασιά της και υποστήριζαν ότι γνώριζε καλύτερα από οποιαδήποτε γυναίκα της εποχής το παιχνίδι του έρωτα κι ότι ήταν η ιδανική σύντροφος των διανοούμενων αντρών. 
Η προσαρμογή της στην Αθήνα δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Τα ήθη, οι συνήθειες, οι νοοτροπίες και οι ζηλοτυπίες απαιτούσαν διπλωματία και λεπτούς χειρισμούς - τομέας στον οποίο η Ασπασία υπερείχε, όπως φάνηκε στην πορεία.
Τα όσα συνέβησαν επηρέασαν τον Περικλή, τον μέχρι πρότινος «ολύμπιο» άντρα, και στη συνέχεια ολόκληρη την αθηναϊκή κοινωνία. 
Η Ασπασία υπήρξε μία από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, αφού δεν έχει εξακριβωθεί αν και σε ποιο βαθμό επηρέαζε τον Περικλή στη λήψη σοβαρών αποφάσεων στον τομέα της πολιτικής. 
Η ζωή της ήταν μυθιστορηματική και το τέλος της τραγικό, ενώ μετέωρο και αναπάντητο παραμένει το ερώτημα αν ήταν μια εταίρα ή μια γυναίκα με φιλελεύθερο πνεύμα, πολύ μπροστά από την εποχή της.

Πέρα από τα Παλιά Ασήμια

Η τελευταία πράξη στο δράμα του ξεριζωμού του Έλμερ και της Σεβαστής καθώς και του καταδικασμένου έρωτά τους πλέον εκτυλίσσεται μακριά από την Καππαδοκία, στην Ελλάδα που υποδέχεται το κύμα των προσφύγων μετά τη συνθήκη της Λωζάννης. Παράλληλα οι αναγνώστες παρακολουθούν την περιπλάνηση του Ομέρ, ενός μουσουλμάνου της Δυτικής Μακεδονίας, που αντίστροφα βρέθηκε επίσης με την ανταλλαγή πληθυσμών, στην Καππαδοκία. Η έννοια της πατρίδας, της ταυτότητας και η επιδίωξη της προσωπικής ευτυχίας συνθλίβονται στα γρανάζια της Ιστορίας, σε ένα επικό μυθιστόρημα που φωτίζει τα γεγονότα του παρόντος

Η καρδιά του χιονανθρώπου, εκδόσεων Λιβάνη
Το Χριστουγεννιάτικό όνειρο, εκδόσεων Λιβάνη
Ο μικρός τυμπανιστής , εκδόσεων Λιβάνη
Για πάντα Χριστούγεννα , εκδόσεων Λιβάνη
Ο αντιδουφάντης, εκδόσεων Λιβάνη
Νέα ξυλινα παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά νηπιακής και πρώτης παιδικής ηλικίας, αγγλικής κατασκευής! Από ξύλο στη φυσική του μορφή, χωρίς καμία χημική

Νέα ξυλινα παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά νηπιακής και πρώτης παιδικής ηλικίας, αγγλικής κατασκευής! Από ξύλο στη φυσική του μορφή, χωρίς καμία χημική κατεργασία, και επιχρωματισμενα με φυτικά χρώματα! Σε εξαιρετικά προσιτές τιμές!

Ξυλινα, Γαλλικά, κουκλόσπιτα και ξύλινο κουκλοθέατρο!!!
Προτάσεις του καταστήματός μας!
Μοναδικές ατζέντες για το 2016!
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Μια πανέμορφη ανερχόμενη ηθοποιός του γερμανικού κινηματογραφικού κολοσσού UFA, ο οποίος ελέγχεται από το Υπουργείο Προπαγάνδας των Ναζί, γίνεται η αφορμή να ζητήσει ο παντοδύναμος Γιόζεφ Γκέμπελς από τον ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ μια προσωπική εξυπηρέτηση. Ο Γκούντερ θα εμπλακεί σε μια υπόθεση στην οποία τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. 
Η νέα περιπέτεια του ήρωά μας διαδραματίζεται στη ναζιστική Γερμανία, στην Ελβετία και στην Κροατία, όπου κυριαρχεί το καθεστώς των φιλοναζιστών Ουστάσι. Στην Κροατία επικρατεί απερίγραπτη βιαιότητα και μαίνεται εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα σε ομάδες που εκπροσωπούν διαφορετικές ιδεολογίες αλλά και διαφορετικά συμφέροντα. Ο αμετανόητα κυνικός Μπέρνι Γκούντερ, που δεν εμπιστεύεται κανέναν, προσπαθεί να διεκπεραιώσει την αποστολή που του έχει ανατεθεί.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Βρισκόμαστε στο Λονδίνο, σε μια εποχή όπου οι κατά συρροήν δολοφονίες έχουν προσλάβει διαστάσεις επιδημίας, παρά τις προηγμένες μεθόδους που εφαρμόζει η κυβέρνηση – ταυτοποίηση DNA, «σκανάρισμα» εγκεφάλου, ποινικό κώμα – προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Η πρόληψη όμως του εγκλήματος αποτελεί και το άλλοθι για την επιβολή ενός αυταρχικού καθεστώτος που περιορίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Στο κυνήγι των δολοφόνων, σε μια πόλη με πολλούς ικανούς ντετέκτιβ, κανείς δεν έχει αποδειχτεί πιο ικανός από την Ιζαντόρα Τζέικ Τζέικοβιτς. Όμορφη, ευφυέστατη και συνάμα σκληρή, υποκινούμενη από τους προσωπικούς της δαίμονες, η Τζέικ αναλαμβάνει να βγάλει από τη μέση έναν δολοφόνο με το κωδικό όνομα Βίτγκενσταϊν. Ο τελευταίος επιδιώκει να εξοντώσει οποιονδήποτε εμφανίζει προδιάθεση για βίαιη συμπεριφορά, ακόμα κι αν δεν έχει διαπράξει κάποιο έγκλημα.

Σε μια τεχνολογικά υπερεξελιγμένη κοινωνία, παρόμοια με τη σημερινή, μία ντετέκτιβ με σιδερένια θέληση αντιμετωπίζει έναν επικίνδυνο δολοφόνο, έναν διανοούμενο ευφυή, αλλά και με ακόρεστη δίψα για φόνο.

Μια φιλοσοφική δυστοπία με απρόβλεπτες διαστάσεις, ένα μυθιστόρημα αγωνίας και μυστηρίου, που σήμερα φαντάζει αληθινό όσο ποτέ.

ΠΑΤΙ ΚΑΙ ΡΟΜΠΕΡΤ

Το καλοκαίρι που πέθανε ο Κολτρέιν, το καλοκαίρι της αγάπης και των ταραχών. Μια τυχαία συνάντηση στο Μπρούκλιν οδηγεί δύο νέους στο μονοπάτι της τέχνης, της αφοσίωσης και της μύησης. Η Πάτι Σμιθ θα γίνει ποιήτρια και μουσικός και ο Ρόμπερτ Μέιπλθορπ θα διοχετεύσει το ακραία προκλητικό στιλ του στην τέχνη της φωτογραφίας. Ενωμένοι με τα δεσμά της αθωότητας και του ενθουσιασμού διασχίζουν τη Νέα Υόρκη από το Κόνι Άιλαντ μέχρι την 42η Οδό. Το 1969 το ζευγάρι καταλύει στο περίφημο Hotel Chelsea. Είναι μια εποχή έντονης ευαισθητοποίησης. Ο κόσμος της ποίησης, του ροκ εν ρολ, της τέχνης και της σεξουαλικής απελευθέρωσης εκρήγνυται. 
Το βιβλίο δεν αποτελεί απλώς την αυτοβιογραφία της Patti Smith. Γραμμένο με μυθιστορηματικό τρόπο, ξεκινάει ως ιστορία αγάπης και τελειώνει ως ελεγεία, ένας χαιρετισμός προς τη Νέα Υόρκη του τέλους της δεκαετίας του ’60 και των αρχών του ’70. Είναι όμως και το χρονικό της ανόδου δύο νεαρών άσημων καλλιτεχνών, το πρελούδιο της επιτυχίας τους. 

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΑΤΟ

Ο πιο πρόσφατος παγκόσμιος πόλεμος έχει αφήσει τη Γη διαλυμένη. Από τα συντρίμμια ενός κόσμου πλημμυρισμένου από ραδιενεργή σκόνη αναδύεται ο Ρικ Ντέκαρντ, κυνηγός επικηρυγμένων ανθρωποειδών. Ο Ρικ ονειρεύεται να αποκτήσει ένα ζώο, πανάκριβο σύμβολο κοινωνικής καταξίωσης στην καινούργια εποχή. Το ηλεκτρικό πρόβατο που έχει στην κατοχή του, μια σχεδόν τέλεια απομίμηση πραγματικού, τον καταθλίβει. Ώσπου ο Ρικ καλείται να σκοτώσει έξι εξελιγμένα ανθρωποειδή Nexus-6 έναντι μεγάλης αμοιβής…

Σ’ αυτό το καλειδοσκοπικό μυθιστόρημα, που ενέπνευσε την περίφημη ταινία Blade Runner, παρουσιάζεται η πάλη ανάμεσα στον άνθρωπο και στη μηχανή, στην ελεύθερη βούληση και στον άτεγκτο προγραμματισμό. Συγχρόνως αναδεικνύονται όλα τα στοιχεία που αποτελούν τον πυρήνα της μυθοπλασίας του Φίλιπ Κ. Ντικ: ένας ήρωας σε κατάσταση σύγχυσης, ασήμαντο γρανάζι του κοινωνικού μηχανισμού• ένας κόσμος σχεδόν ερημωμένος, όπου οι δυνάμεις της εντροπίας παραμένουν ενεργές• πανίσχυρες πολυεθνικές (πολυπλανητικές) εταιρίες• μια τηλεοπτική προσωπικότητα με μεγάλη επιρροή• ένας νέος μεσσίας• μια θρησκεία που αποτελεί απειλή για κάθε πολιτικό σύστημα.

Νέες Χριστουγεννιάτικες προτάσεις!
Έρωτας και εξουσία!
Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων - Φαλσιανί Ερβέ, Μινκούτσι Άντζελο

Το όνομα του Ερβέ Φαλτσιανί κάνει την εμφάνισή του στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων περί τα τέλη του 2009, όταν ο ευρωπαϊκός Τύπος τον κατονομάζει ως συντάκτη του καταλόγου με τους πιθανούς φοροφυγάδες της τράπεζας HSBC της Γενεύης, της αποκαλούμενης «Λίστα Φαλτσιανί». Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ επικεντρώνεται από την αρχή στα ονόματα των πλουσίων που μετέφεραν τις περιουσίες τους στην Ελβετία, χωρίς οι περισσότεροι από αυτούς να τις δηλώσουν στις φορολογικές αρχές των χωρών τους. Ωστόσο, κανείς δεν αντιλαμβάνεται σε όλη τους την έκταση τις συγκλονιστικές διαστάσεις του γεγονότος.

Οι χιλιάδες πληροφορίες που κατέληξαν στα χέρια των φορολογικών και δικαστικών αρχών της Γαλλίας –και στη συνέχεια παραδόθηκαν, τουλάχιστον ένα μέρος αυτών, στις αρχές άλλων κρατών– συνιστούν καίριο πλήγμα στο τραπεζικό απόρρητο της Ελβετίας. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο, δηλαδή να υποκλαπεί ολόκληρο το αρχείο μιας τράπεζας και να αποκαλυφθεί στην κοινή γνώμη. Το εγχείρημα του Φαλτσιανί είναι ένα ηχηρό χαστούκι για τον πομπώδη κόσμο των ιδιωτικών τραπεζών και την Ελβετική Συνομοσπονδία, που σίγουρα δυσκολεύονται να το χωνέψουν. Ο νεαρός Γαλλοϊταλός μηχανικός πληροφορικής αποκαλύπτει στον κόσμο ότι στα ταμεία των τραπεζών τα καθαρά χρήματα αναμειγνύονται με το χρήμα των φοροφυγάδων, των εμπόρων ναρκωτικών, των μαφιόζων και των εγκληματιών κάθε είδους. Άνθρωποι με ριγέ κοστούμια και αφεντικά με πολυβόλα πλάι πλάι, χωρίς διακρίσεις!

ΠΟΛΗ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Νέα Υόρκη, παραμονή πρωτοχρονιάς του 1977.

Σε μια πόλη που βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς πλησιάζουν μεσάνυχτα και τα πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό, δύο απανωτοί πυροβολισμοί στο Σέντραλ Παρκ διαλύουν τη γιορταστική ατμόσφαιρα.

Ο Αφροαμερικανός καθηγητής Μέρσερ Γκούντμαν βρίσκει αιμόφυρτη μέσα στους θάμνους τη Σαμάνθα Τσιτσάρο, μια νεαρή γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην τέχνη και στο πανκ-ροκ.

Καθώς ένας δημοσιογράφος και ένας αστυνομικός προσπαθούν να ανακαλύψουν τον ένοχο, διασταυρώνονται με ένα πλήθος χαρακτήρων, που οι ζωές τους ακολουθούν άλλοτε συγκλίνουσες και άλλοτε παράλληλες διαδρομές.

 

Το περίφημο μπλακ άουτ που θα βυθίσει στο σκοτάδι τη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο του 1977 βρίσκει τους ήρωες σε αμηχανία, με τις ζωές τους να έχουν αλλάξει δραματικά…

Ορφέας - Πάουερς Ρίτσαρντ

Άκου πιο προσεκτικά, άκου τα πιο μικρά, άκου πιο ανάλαφρα, κάθε ήχο, από όπου κι αν προέρχεται, και θα καταλάβεις πώς θα ακούγεται ο κόσμος πολύ καιρό αφότου θα έχει τελειώσει η δική σου συναυλία.

Ο μουσικοσυνθέτης Πίτερ Ελς ανοίγει μια μέρα την πόρτα του για να βρεθεί μπροστά σε αστυνομικούς.

Το ερασιτεχνικό εργαστήριο μικροβιολογίας που έχει φτιάξει στο σπίτι του –το πιο πρόσφατο πείραμά του στο πλαίσιο της αέναης προσπάθειάς του να ανακαλύπτει απροσδόκητα μοτίβα μουσικής– έχει εγείρει τις υποψίες του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Γεμάτος πανικό από την επιδρομή των αστυνομικών, ο Ελς γίνεται φυγάς και καταστρώνει ένα σχέδιο για να μετατρέψει αυτή την ολέθρια σύγκρουση με το κράτος ασφάλειας σε ένα έργο τέχνης που θα αφυπνίσει τους ακροατές του και θα τους ευαισθητοποιήσει ξανά στους ήχους που υπάρχουν παντού γύρω τους.

Κάποτε, όταν ήταν νέος, ο Πίτερ Ελς πίστευε πως η μουσική μπορούσε να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου.

Τώρα όμως θέλει μόνο ένα πράγμα προτού πεθάνει: να σπάσει τα δεσμά του χρόνου και να ακούσει το μέλλον.

Ποτέ του δε θέλησε κάτι άλλο.

Και αργά το αποψινό βράδυ τούτης της αλλόκοτα όμορφης άνοιξης το να θέλει κάτι τέτοιο φαντάζει το ίδιο λογικό με το να θέλει οτιδήποτε άλλο.

Η σκέψη και μόνο του έφερνε το παγωμένο ρίγος που κάποτε του προκαλούσε η μουσική.

 

Το εργαστήριο τον έκανε να νιώθει ότι ήταν ακόμα ζωντανός, ότι δεν ήταν πολύ αργά για να μάθει το νόημα της ζωής.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ

Μια φθινοπωρινή μέρα του 1686 η δεκαοχτάχρονη Νέλλα Όορτμαν χτυπά την πόρτα ενός αρχοντικού της πιο πλούσιας περιοχής του Άμστερνταμ. Έρχεται από την επαρχία για να ξεκινήσει μια νέα ζωή ως σύζυγος του εμπόρου Γιοχάννες Μπραντ. Όμως αντί για αυτόν συναντά την πικρόχολη αδελφή του, τη Μάριν. Ο Γιοχάννες δεν εμφανίζεται παρά αρκετά αργότερα και προσφέρει στη νεαρή του σύζυγο ένα παράξενο γαμήλιο δώρο: ένα κουκλόσπιτο, μια πιστή απομίμηση του σπιτιού τους. Θα το εξοπλίσει ένας ακριβοθώρητος τεχνίτης, του οποίου οι λιλιπούτειες δημιουργίες καθρεφτίζουν με τρόπο απροσδόκητο τις αληθινές ζωές τους…

Το περίκλειστο σύμπαν του οίκου των Μπραντ αρχικά βυθίζει τη Νέλλα στο σκοτάδι, καθώς όμως ανακαλύπτει ένα ένα τα μυστικά του, συνειδητοποιεί πως όλοι τους διατρέχουν ολοένα και μεγαλύτερο κίνδυνο...

Υπέροχο, μεθυστικό και γεμάτο αγωνία, το Κουκλόσπιτο αποτελεί μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης και εμμονής, προδοσίας και εξιλέωσης, μια ιστορία που ακροβατεί ανάμεσα σε αυτό που φαίνεται και σε αυτό που είναι πραγματικά.


Κόκκινα Φεγγάρια

Ένα παιδί, η Σοφία Παπαφωτίου, μεγαλώνει μέσα σε ιδρύματα, αφού εκεί την έχει αφήσει η μητέρα της για να ελευθερωθεί από το βάρος της, συνεχίζοντας έτσι τη δική της ζωή, αυτή του αγοραίου έρωτα. Η εκδίκηση ελλοχεύει στα σπλάχνα της Σοφίας και την τιμωρεί «σκοτώνοντάς» την έξι φορές, όσα και τα χρόνια που έζησαν οι δυο τους.

Τα κόκκινα φεγγάρια θα γίνουν οι «φίλοι» της Σοφίας και τα ζωγραφίζει πάνω σε χαρτιά, βάφοντας όμως κατάμαυρο το φόντο τους, όπως σκούρα ήταν η δική της ζωή δίπλα στη μητέρα της.

Εκείνα, τα φεγγάρια θα φωτίσουν το δρόμο της Σοφίας κάνοντάς τον κατακόκκινο από το αίμα των άλλων γυναικών, και θα την οδηγήσουν με ακρίβεια στα μονοπάτια της εκδίκησης. 

Θα βρεθεί στα ίδια ίχνη μ’ αυτά του πατέρα της, του Ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ. Λουκά Μαυρίδη, στο πρόσωπο του οποίου θα βρει έναν σύμμαχο, όπως ακριβώς ήταν για την Σοφία ο Θωμάς Παπαφωτίου, που πίστεψε σ’ ένα ψέμα.

Τα κακομαθημένα παιδιά της ιστορίας

Πώς μια μικρή επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μετετράπη σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος;
Μια συνοπτική, νηφάλια και διαυγής εξιστόρηση της διαμόρφωσης του νεοελληνικού κράτους από τις απαρχές του ώς σήμερα.

Ο βασικός άξονας γύρω από τον οποίο περιστρέφεται το παρόν βιβλίο είναι η μετατροπή μιας μικρής επαρχίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Από ορισμένες απόψεις, τα προβλήματα που ανέκυψαν κατά τον σχηματισμό του σύγχρονου ελληνικού κράτους θα μπορούσαν να εξομοιωθούν με τα αντίστοιχα προβλήματα που συναντούν αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες του δυτικού κόσμου να επιβάλει το δικό του πολιτικό και πολιτισμικό μοντέλο σε κοινωνίες ξένες, αν όχι εχθρικές προς αυτό. Το γεγονός ότι οι Έλληνες του 19ου και 20ού αιώνα είναι χριστιανοί, ενώ οι κοινωνίες που αποτελούν σήμερα αντικείμενο πειραματισμού της Δύσης είναι μουσουλμανικές, μικρή σημασία έχει, στον βαθμό που και οι δύο αντιμετωπίστηκαν ή αντιμετωπίζονται, ρητά ή όχι, ως πεδία εκπολιτισμού και σε καμία περίπτωση ως ισότιμοι εταίροι του πολιτικού εγχειρήματος στο οποίο αποδίδεται, μάλλον άκριτα, ο όρος εκσυγχρονισμός. Εξάλλου, ο χριστιανισμός των Ελλήνων δεν έπαψε ποτέ να αντιπροσωπεύει το Σχίσμα, δηλαδή μια ιδιαιτερότητα σε σύγκριση με τις δυτικοευρωπαϊκές αντιλήψεις, όχι πάντοτε συμπαθή, και ακόμη λιγότερο κατανοητή.

Ωστόσο, σε αυτή τη σύγκριση υπάρχει μια διαφορά που είναι αδύνατον να αγνοηθεί. Αντικείμενο του βιβλίου είναι η Ελλάδα και οι Έλληνες, και αυτή η -εθνικού χαρακτήρα πλέον- κατηγορία, εκ των πραγμάτων, συνειρμικά αναφέρεται σε ό,τι οι Δυτικοευρωπαίοι θεωρούν ως θεμέλια του πολιτισμού τους. Από την άποψη αυτή, μπορεί εύκολα να ερμηνευθεί η ιδιαίτερη, ως έναν βαθμό τουλάχιστον, μεταχείριση που επιφύλαξε η Δύση στους πληθυσμούς που δεν εξεγέρθηκαν απλώς εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στο όνομα του χριστιανισμού, αλλά επικαλέστηκαν, μέσω του ονόματός τους, τη σύνδεση με ένα παρελθόν στο οποίο η Ευρώπη βλέπει τις ρίζες της δικής της ταυτότητας. Πρόκειται για μια αντίληψη που ανακαλείται πολύ συχνά από όλους όσοι θέλουν να υποστηρίξουν ή να πολεμήσουν τις εξεζητημένες συχνά επιλογές των Ελλήνων, στους οποίους κατά τον 19ο αιώνα οι Ευρωπαίοι θα αποδώσουν τον χαρακτηρισμό τα "κακομαθημένα παιδιά της Ιστορίας".

ΠΩΣ Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ

Αν επιμένουμε ακόμα να διαβάζουμε λογοτεχνία στην εποχή μας είναι γιατί πιστεύουμε σε αυτό που μας προσφέρει. Δε θα καταφέρουμε ποτέ να αλλάξουμε τον κόσμο με την ποίηση και τα μυθιστορήματα, αξίζει όμως τον κόπο να δοκιμάσουμε την ευεργετική επίδρασή τους στη ζωή και στον χαρακτήρα μας. Αν με ρωτούσε κανείς πώς η λογοτεχνία μπορεί να αλλάξει τη ζωή μου, θα απαντούσα πως η λογοτεχνία κυρίως σου μαθαίνει τρόπους. Σε κάνει λιγότερο σίγουρο για τον εαυτό σου, λιγότερο μελοδραματικό και κραυγαλέο, λιγότερο αφελή και ευκολόπιστο αλλά και πιο ευγενή στη γλώσσα, πιο διορατικό στις ανθρώπινες σχέσεις. 

 

Στη ζωή τα πράγματα δεν είναι συνήθως όπως φαίνονται κι η λογοτεχνία θα βρίσκεται πάντα εδώ για να μας το θυμίζει.

Τα χρόνια της χαμένης αθωότητας

Απρίλης 1961. Τη μέρα που ο πρώτος Ρώσος κοσμοναύτης ταξιδεύει στο Διάστημα, σε μια μικρή ελληνική πόλη ένας άντρας μπαίνει για λίγο στη θέση του Θεού, ορίζοντας τη μοίρα τριών νεαρών πλασμάτων. 

 

Την Κλέα θα υποδεχθεί ένα αρχοντόσπιτο, όπου ο στρατηγός παππούς της αναπολεί παρελθοντικές δόξες, ενώ ο πατέρας της έχει εγκαταλείψει τον μεγάλο του έρωτα για να κατακτήσει πλούτη και κάστες εξουσίας· τη Μελισσάνθη ένα μεσοαστικό σπιτικό πάνω από μια ταβέρνα, στο οποίο η μάνα της, η ωραία Μυρσίνη, ενοχοποιείται για νεανικά σφάλματα από τον σύζυγό της· τη Λόλα, τέλος, θα καλοδεχτεί ένα φτωχόσπιτο, μες στο οποίο στοιβάζονται μεταξύ άλλων μια ιδιόρρυθμη γιαγιά κι ένας ρομαντικός πραματευτής, που αγωνίζεται να συμπορευθεί με τα δεδομένα των καιρών, καθώς η χώρα αλλάζει. 

 

Παρά τις ταξικές διαφορές τους, οι τρεις κοπέλες μεγαλώνοντας θα δεθούν με δεσμά αδελφικής φιλίας, ανακαλύπτοντας όλες στο φτωχόσπιτο του συνοικισμού την οικογενειακή θαλπωρή που απουσιάζει από τα άλλα δύο. Ώσπου, στο κατώφλι της ενήλικης ζωής τους πια, μυστικά και ψέματα κι αμαρτωλά πάθη του παρελθόντος θ’ αρχίσουν ν’ αποκαλύπτονται, βαφτίζοντας μια δυνατή αγάπη ανόσια και ξεκινώντας τον χορό των αποχωρισμών. 

 

 

Αποκομμένες πλέον μεταξύ τους αλλά κι απ’ τη γενέθλια πόλη, ρίχνονται στη χοάνη της πρωτεύουσας και στο κυνήγι χιμαιρικών ονείρων. Μα, καθώς ο καιρός κυλά κι οι ψευδαισθήσεις της νιότης χάνονται, θα διαπιστώσουν πως ελάχιστα μοιάζουν τελικά με ό,τι είχαν ονειρευτεί στα χρόνια της αθωότητάς τους…

"Αύριο" | Γιαντάς Γιώργος

Τους ένωνε η άχρονη ξαναγέννηση της πρώτης αγάπης κι έπαιρναν όρκους στο όνομά της.

Ένα βράδυ του φθινοπώρου, αγκαλιασμένοι φιλήθηκαν στη μέση της κεντρικής πλατείας της πόλης, κάτω από μια σφοδρή νεροποντή, που έκανε τους περαστικούς να σκορπίσουν βιαστικά προς διάφορες κατευθύνσεις.

Ήταν τόσο ραγδαία η βροχή, που έσταζε από τα πιγούνια και τις βλεφαρίδες τους.

Μα εκείνοι την ένιωθαν σύμμαχο, πως η φύση όλη ήταν με το μέρος τους.

Όπως εκείνες οι φεγγαράδες, όταν περνούσαν αγκαλιασμένοι κάτω από τα εκατομμύρια αστέρια που θαμποπαίζανε. Σαν τα δροσόθρεπτα απογεύματα, που με το δίκυκλό του έφταναν μέχρι το χωριό, κι έκαναν στάση στην πηγή, για να επιστρέψουν με το σούρουπο. Κυνηγιόντουσαν εκεί, κάτω από τα λιόδεντρα, γύρω από τις μηλιές, και στον κορμό της γέρικης καρυδιάς είχαν χαράξει τα ονόματά τους: «Άγγελος - Άννα Μαρία. Μαζί. Για πάντα».


Τους ένωνε μια μυστήρια, μια εφηβική χημεία, ένα ανόθευτο κοινό συναίσθημα, που λες κι έτρεχε στο βάθος των χρόνων, ερχόμενο ταχύτατα από το παρελθόν, με μόνο προορισμό να καλύψει τα κενά και τους σταθμούς μιας ζωής που δεν έζησαν.

 

Τα βαγόνια του έφερναν μαζί και τον πόθο, τον ξεχασμένο πίσω από πληγές.

ΨΙΘΥΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΚΟΥ

Η Σαλονίκη, η πόλη των τριών θεών, των χριστιανών, των μουσουλμάνων και των Εβραίων, προσπαθεί να βρει την ταυτότητά της στην αυγή του εικοστού αιώνα. 

 

Αύγουστος 1917. Η πόλη καίγεται συθέμελα. Ο πλούσιος Μεχμέτ εφέντης σώζει τη ζωή μιας χριστιανής, της Σοφίας. Την ερωτεύεται παράφορα, παντρεύεται όμως μια άλλη γυναίκα. 

Η Ζοζεφίν και το πολυτελές πορνείο της γίνονται μάρτυρες μιας μάζωξης λαών από όλα τα μέρη του κόσμου που θα κληθούν να χύσουν το αίμα τους σε έναν καταστροφικό πόλεμο. 

Η Εσρά, μια τσιγγάνα που η γέννησή της χάνεται στον χρόνο, κινείται αθόρυβα και υπογείως στην πόλη και παρεμβαίνει στις ανθρώπινες ζωές. 

Μια επιστολή, πολλά χρόνια αργότερα, φέρνει στο φως επτασφράγιστα μυστικά που σημάδεψαν τη μοίρα όλων αυτών που κάποτε σεργιάνισαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. 

 

Ο βαρδάρης, ο αέναος τοπικός άνεμος, μας παρασέρνει στη δίνη της ιστορίας μιας πόλης σαγηνευτικής και φέρνει μαζί του ψιθύρους ξεχασμένους.

Άλλο ένα ενδιαφέρον βιβλίο!Σας περιμένει να το ανακαλύψετε!
Νέες αφίξεις!
Νέες αφίξεις!
Βιβλίο της Εβδομάδας
Καλάθι Αγορών (0 Προϊόντα)
Σύνολο: €0,00
Το καλάθι αγορών σας είναι κενό!
Λίστα Αναρτημένων Προϊόντων Επιχείρησης
Κατηγορίες Προϊόντων: Προβολή ανά:
Νέες αφίξεις!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Νέες αφίξεις!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Νέες αφίξεις!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Νέες αφίξεις!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Νέες αφίξεις!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Νέες προτάσεις ! ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Νέες αφίξεις!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Νέες αφίξεις!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
"Όποιος θέλει να μάθει πρέπει να αρχίσει να παρατηρεί γύρω του" Paulo Coelho.
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Νέες εκδόσεις!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Τα "55 παπουτσακια" της Ειρήνης Πετρέλλη!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Άλλο ένα ενδιαφέρον βιβλίο!Σας περιμένει να το ανακαλύψετε!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΨΙΘΥΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΗ ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΚΟΥ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
"Αύριο" | Γιαντάς Γιώργος
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΒΑΘΥ ΓΑΛΑΖΙΟ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Τα χρόνια της χαμένης αθωότητας
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΠΩΣ Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Τα κακομαθημένα παιδιά της ιστορίας
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Κόκκινα Φεγγάρια
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΣΠΙΤΟ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ορφέας - Πάουερς Ρίτσαρντ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΠΟΛΗ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων - Φαλσιανί Ερβέ, Μινκούτσι Άντζελο
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Έρωτας και εξουσία!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Νέες Χριστουγεννιάτικες προτάσεις!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
O 13ος ΜΑΘΗΤΗΣ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΡΟΒΑΤΟ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΠΑΤΙ ΚΑΙ ΡΟΜΠΕΡΤ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Μοναδικές χειμωνιάτικες προτάσεις μας!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Μοναδικές ατζέντες για το 2016!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Προτάσεις του καταστήματός μας!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ξυλινα, Γαλλικά, κουκλόσπιτα και ξύλινο κουκλοθέατρο!!!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Νέα ξυλινα παιχνίδια και κατασκευές για παιδιά νηπιακής και πρώτης παιδικής ηλικίας, αγγλικής κατασκευής! Από ξύλο στη φυσική του μορφή, χωρίς καμία χημική
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ο αντιδουφάντης, εκδόσεων Λιβάνη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Για πάντα Χριστούγεννα , εκδόσεων Λιβάνη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ο μικρός τυμπανιστής , εκδόσεων Λιβάνη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Το Χριστουγεννιάτικό όνειρο, εκδόσεων Λιβάνη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Η καρδιά του χιονανθρώπου, εκδόσεων Λιβάνη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Πέρα από τα Παλιά Ασήμια
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΑΣΠΑΣΙΑ Η ΕΤΑΙΡΑ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΟΛΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ENDGAME 2: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Μικρή ιστορία της Αθηναικής Δημοκρατίας
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Το βιβλίο των απαντήσεων
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Η ιστορία ενός σαλιγκαριού που ανακάλυψε τη σημασία της βραδύτητας
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ONE LOVE. ONE DIRECTION ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ ΜΠΕΚΑΜ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΦΡΑΝΖΕΝ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΑΚΡΗ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΦΩΣ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΠΕΝΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Jo Nesbο Περισσότερο αίμα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Camilla Lackberg Ο θηριοδαμαστής
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Γκρέυ. Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι μέσα από τα μάτια του Κρίστιαν
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Τάσος Αθανασιάδης "Τα παιδιά της Νιόβης" εκδ. Εστία
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Στρατής Μυριβήλης "Η ζωή εν τάφω" , εκδ. Βιβλιοπωλείον της Εστίας
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Προτάσεις των εκδόσεων Εστίας
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Νέες προτάσεις εκδόσεων Σαβάλλας
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Νέες προτάσεις εκδόσεων Σαβάλλα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
HEARTSIDE BAY 1 - ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΚΑΘΙ ΚΟΟΥΛ, ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Από τις εκδόσεις Ενάλιος
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Από τις εκδόσεις Ενάλιος
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων ΑΓΡΑ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων ΑΓΡΑ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΤΟ ΚΑΙΚΙ ΤΟΥ ΘΗΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ (ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Καλοκαιρινές προτάσεις του καταστήματός μας!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Καλοκαιρινές προτάσεις του καταστήματός μας
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Καλοκαιρινές προτάσεις του καταστήματός μας!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Καλοκαιρινές προτάσεις!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Καλοκαιρινές προτάσεις!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Καλοκαιρινές προτάσεις!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Καλοκαιρινές προτάσεις!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
"Εσπερία" | Στουφή Βίκυ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΟΝΗ ΨΑΧΝΕΙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΜΙΡΗ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕΣ ΠΙΣΩ ΤΖΟΤΖΟ ΜΟΪΣ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Winnie Η ιπτάμενη σκούπα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Α μπε μπα μπλομ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Η τέχνη της αγάπης
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Η Στιγμούλα είναι δυνατή
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
A. J. KAZINSKI ΥΠΝΟΣ και Θάνατος
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
"Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων" | Φαλσιανί Ερβέ&Μινκούτσι Άντζελο
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΤΖΕΪΚ. ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΟΣ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Οι Δεσμώτες Των Σκιών ! Ευαγγελία Ευσταθίου !
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Η τέχνη της χαράς
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
"Είναι όμορφη η ζωή, αδερφέ μου!" | Χικμέτ Ναζίμ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
"Ο λύχνος της Ανατολής" | Φωτίου Ελένη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
"Το βιβλίο της Ευδοκίας" | Τζόκα Θεοδώρα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Πώς να σκοτώσεις τον άντρα σου - Μανανεδάκη Κατερίνα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
"Οι ενοικιαστές" | Γουότερς Σάρα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Καπούτ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Η κυρία Νταλογουέι
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Κύματα του Βοσπόρου
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Jo Nesbο | Αίμα στο χιόνι
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Κόκκινα φεγγάρια
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ... ΓΑΜΟΥ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ-ΒΑΣΙΛΑΚΗ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Το μάτι του Βοριά
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ 7 ΕΪΜΙ ΙΓΚΝΑΤΟΦ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΛΕΝΑ ΜΑΝΤΑ Μυρσίνη Σερμένη-Τσακίρη-Ιδομενέα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
"Μετά - After" | Todd Anna
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΕΝΑ | Συγγραφέας : Λαμπαρδής Πασχάλης
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΣΙΩΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ο ΘΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ο άνεργος πρίγκιπας
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Οι γυναίκες στην παραλία
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΓΚΡΕΓΚΟΥΑΡ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Καληνύχτα, νεράιδα νονά (Μικρές καληνύχτες)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΡΥΔΑΣ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Η τριλογία της Χιονάτης 3: Μαύρη σαν τον έβενο
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ - ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΜΟΧΑΜΕΝΤΟΥ ΟΥΛΝΤ ΣΛΑΧΙ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΡΟΘ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΙΜΑΡΕΤ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Η ΕΚΛΕΚΤΗ ΚΙΡΑ ΚΑΣ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΤΟ ΔΙΩΡΟΦΟ ΤΗΣ ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛ-ΑΝΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΣΤΕΦΑΝΙ ΑΠΟ ΑΣΠΑΛΑΘΟ ΣΟΦΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΚΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΜΠΟΝΙ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΡΟΘ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΥΣΙΑ ΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΜΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΡΟΣ ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΡΟΘ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΑ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
"O Πύργος των Μουσών" | Γιάννης Παρασκευάς
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Το γαλάζιο Φουστάνι" | Μαυρογιάννης Δ. Ανδρέας
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
"Rebecca Newton - Η τελευταία πυθία" | Routi Mario
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
"Κορίτσι online" | Sugg Zoe
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
"Σε χρόνο αόριστο" | Βαζελάκης Δημήτρης
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
"Κάθε στιγμή μετράει" | Τζενόβα Λίζα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Η Γιορτή της Ασημαντότητας, Μίλαν Κούντερα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΣΑΜΠΑΘ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕΝΑ ΡΩΣΣΗ-ΖΑΪΡΗ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ο αγώνας συνεχίζεται
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Πλημμυρίδα και άμπωτη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Λόρενς Ντάρελ Αλεξανδρινό κουαρτέτο
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΖΑΣΙΝΤΑ ΓΟΥΑΪΛΝΤΕΡ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδότης : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ Συγγραφέας : Πελεκάνος Τζορτζ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΘΩΜΑΣ ΚΟΡΟΒΙΝΗΣ ΤΙ ΠΑΘΟΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ρωξάνη" | Ντεντέ Ζοζεφίν
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΣΑΟΣ. ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Αϊβαλί Solour
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Κρυφτό
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Χνότα στο Τζάμι
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Χριστουγεννιάτικες αστυνομικές ιστορίες
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Επειδή είναι η καρδιά μου
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Αϊβαλί Solour
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Δόκτωρ Ύπνος
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΣΙΩΠΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Πόλη της Ουράνιας Φωτιάς
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΔΙΚΤΥΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΟΡΥΞ ΚΑΙ ΚΡΕΪΚ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ: ΠΥΡΙΝΗ ΘΥΕΛΛΑ (Εκδόσεις Μεταίχμιο)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΡΩΣΙΚΗ ΡΟΥΛΕΤΑ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΚΡΥΦΤΟ (Ελεονώρα Σουρλάγκα)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
"Μελωδία στη θύελλα"
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΕΛΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΨΕΜΑΤΑ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΜΙΝΑΔΑΣ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Δίκτυα εξουσίας στη νεότερη Ελλάδα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΙΛΙΓΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΟ ΜΠΕΚΑ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
The Vampire Diaries
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΑΝΝΕΤΑΣ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Με το Διωγμό στην ψυχή
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Η άγνωστη πλευρά του Βυζαντίου: Ιστορικά παράδοξα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Η ανατολή
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Camilla Lackberg Ο φαροφύλακας
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
"Στα μονοπάτια του καπνού"
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ 2 - ΧΑΤΙΣΕ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΧΛΗΣ - ΙΑΣΜΗ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΣΑ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Μοναδικά βιβλία εώς 6 ευρώ μόνο!!
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΚΑΡΥ STEPHEN KING Το πρώτο του μυθιστόρημα ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Θάνατος με χείλη κόκκινα της Αγγελικής Νικολούλη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Το θέατρο του Σάμπαθ, του Phillip Roth
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Μαύρη Αυγή του Θάνου Δραγούμη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΙΟΥ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Τις μικρές ώρες,από Χαρούκι Μουρακάμι
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το Παράθυρο και εξαφανίστηκε
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Σεξ στην Κουζίνα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Σπάνιες Γαίες των εκδόσεων Παττάκη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Έτσι για χάρη σου της Ναταλίας Γερμανού
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Μοιραία Πράγα, Fillip Kerr
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ζουλφί Λιβανέλη, Εκδόσεις Παττάκη, "Σερενάτα"
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Καίτη Οικονόμου, Εκδόσεις Ψυχογιός "Η καρδιά θυμάται"
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
"Σεξ στην κουζίνα"
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Χαρούκι Μουρακάμι, "Τις Μικρές ώρες "
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Η κάθοδος του Ορφέα - Χάρπερ Τομ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Paulo Coelho
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις ΤΕΧΤΟ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Readers KLETT(Γερμανικά)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Readers Cle Internationel (Γαλλικά)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Readers Cambridge University Press(Αγγλικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Perugia-Ζωγοπούλου (Διάφορα βιβλία Τουρκικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Παττάκη (Διάφορα βιβλία Κινέζικων)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις PRIMUS-Καπάτου (Διάφορα βιβλία Ιταλικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις SGEL Κατάλογος 2013
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις SGEL (Διάφορα βιβλία Ισπανικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις PRIMUS-Καπάτου (Διάφορα βιβλία Ισπανικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Βλάχος Νικόλαος (Διάφορα βιβλία Γερμανικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις PRAXIS-Κουκίδης (Διάφορα βιβλία Γερμανικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις KLETT Κατάλογος
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις KLETT (Διάφορα βιβλία Γερμανικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Λιμνιάτη (Διάφορα βιβλία Γαλλικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Γεωργαντάς (Διάφορα βιβλία Γαλλικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις VITORI (Διάφορα βιβλία Γαλλικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Hachette (Διάφορα βιβλία Γαλλικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Cle International Κατάλογος 2013
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Cle International (Διάφορα βιβλία Γαλλικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης(Διάφορα βιβλία Αγγλικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Γρίβας (Διάφορα βιβλία Αγγλικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Pearson Κατάλογος 2013
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Pearson(Longman) (Διάφορα βιβλία Αγγλικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις OXFORD University Press Κατάλογος 2013
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις OXFORD University Press (Διάφορα βιβλία Αγγλικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις MACMILAN Κατάλογος 2013
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις MACMILAN (Διάφορα βιβλία Αγγλικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Cambridge University Press Κατάλογος 2013
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Cambridge University Press (Διάφορα βιβλία Αγγλικών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Τσιγαρίδα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ανεξερεύνητα Κύθηρα, Αντικύθηρα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ανεξερεύνητη Λέσβος της Τζέλη Χατζηδημητρίου
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Λέσβος πατρίδα μου , του Αθανάση Στρατή
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Αιολίδα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Τα Αρχεία της Βατούσας (1733-1912) του Χρήστου Σταυράκογλου (Ίδρυμα Χρήστος και Μαρία Παπουτσή)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Φάκελος επαγγελματικός με φερμουάρ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Φάκελοι(χάρτινοι,με κουμπί, με φερμουάρ,ασφαλείας,αλληλογραφίας)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Φάκελοι(χάρτινοι,με κουμπί, με φερμουάρ,ασφαλείας,αλληλογραφίας)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εξωσχολικά είδη(κιμωλίες,μελάνια,ασπροπίνακας κτλ)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Βιβλίο εσόδων-εξόδων
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Έντυπα και είδη Λογιστηρίου
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Άλμπουμ(κερμάτων,γραμματοσήμων,τηλεκαρτών)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ατζέντες-Ημερολόγια τσέπης
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Σημειωματάρια
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ντοσιέ χάρτινο
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ντοσιέ(με λάστιχο,χάρτινα κτλ)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ντοσιέ(με λάστιχο,χάρτινα κτλ)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Τετράδια (μπλε,χρωματιστά,σπιράλ)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Μαρκαδόροι
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Καρμπόν
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Διαβήτης για σχεδίαση
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Είδη σχεδίου
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Κόλλες και Blanco
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ξύστρες
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Γόμες
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Μολύβια
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Στυλό επαγγελματικό σε 4 χρώματα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Στυλό
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Παττάκη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ ΣΑΝ ΠΟΙΗΜΑ του Χρίστου Δημόπουλου
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Ψυχογιός
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Μαθαίνω τα ζώα της φάρμας
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Μίνωας
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Λιβάνη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Λιβάνη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Σαβάλλα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ από την Παρασκευή Βασάλα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ(Εκπαιδευτικό πακέτο από MEDASSET, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο)
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Καστανιώτη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Κέδρος
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Χατζηθωμά
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Ζήτη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ελληνοεκδοτική
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ελληνοεκδοτική
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Ομίλου Συγγραφέων Καθηγητών
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδοτικός Όμιλος Συγγραφέων Καθηγητών
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδοτικός Όμιλος Συγγραφέων Καθηγητών
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Πλάτωνας, "Πρωταγόρας" του Κοκκίνη Κώστα, εκδόσεις ΕΟΣΚ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Λιβάνη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Λιβάνη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Σαβάλλας
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Σαββάλας
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Παττάκη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Αλεξάνδρεια
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Ο εθνικισμός και η άνοδος της ακροδεξιάς της Άννας Φραγκουδάκη,εκδόσεις Αλεξάνδρεια
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
EΠIΣTHMH Ή ΘEOΣ; του John Polkinghorne, εκδόσεις Τραυλός
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Τραυλός
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΝΙΤΣΕ των Ρόμπερτ K. Σόλομον, Καθλίν Μ. Χίγκινς, Εκδόσεις Μεταίχμιο
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Μεταίχμιο
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις ΆΓΡΑ
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Άγρα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Γιατί Πιστεύουμε του Νιούμπεργκ Άντριου,εκδόσεις Ωκεανίδα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Ωκεανίδα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Ωκεανίδα
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Πενήντα αποχρώσεις του γκρι από Τζέιμς Ε. Λ,εκδόσεις Παττάκη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Παττάκη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Παττάκη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Καστανιώτη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Καστανιώτης
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Γιάννα από εκδόσεις Λιβάνη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Λιβάνη
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Ψυχογιός
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Ψυχογιός
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Ψυχογιός
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Εκδόσεις Ψυχογιός
Δεν ορίστηκε Κόστος Αγοράς
Επικοινωνία με την Επιχείρηση
Στοιχεία Επικοινωνίας
X

Για να μπορέσετε να επικοινωνήσετε με χρήση chat με την επιχείρηση πρέπει να πραγματοποιήσετε είσοδο με τον λογαριασμό σας.Εάν δεν έχετε λογαριασμό μπορείτε να προβείτε στην δημιουργία λογαριασμού.
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός Πρόσβασης:

Ανώνυμη Επικοινωνία.
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την επιχείρηση ανώνυμα. Στην περίπτωση αυτή ο λογαριασμός θα ισχύει μόνο για το τρέχων κατάστημα και δεν θα μπορείτε να ανατρέξετε στην συνομιλία εάν ξαναεισέλθετε.